// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michel Bussi: Tiden er en morder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Michel Bussi: Tiden er en morder

Skrevet af den 31. december 2019 – 06:18Ingen kommentarer

15-årige Clotilde Idrissi er i 1989 den eneste overlevende, da hendes familie på fire en aften på Korsika kører galt. 27 år senere vender hun tilbage til den selvsamme campingplads, hvor hendes familie dengang tilbragte sommeren, for at slutte fred med sine dæmoner. Det er bare ikke det, skæbnen har i vente for Clotilde.

Clotildes mand, Franck, og hendes 15-årige datter, Valentine, har store planer for deres sommerferie på Korsika, hvor Clothildes familie stammer fra. Valentine vil mødes med en masse andre unge på hendes alder, og Franck er opsat på at nyde ferien med at sejle og dykke. Clotilde selv håber på at acceptere den tragiske ulykke, der stjal hendes forældre og storebror, Nicolas, men i stedet bringer omgivelserne en masse minder frem. Der er noget, hun ikke kan få til at stemme, og da nogen efterlader hende et brev med en opfordring om at mødes og med informationer, ingen andre end hendes mor kunne kende til, begynder Clotilde at tvivle på, om hele hendes familie nu alligevel omkom i bilulykken.

Efterhånden som tiden op til ulykken vælter frem i Clotildes hukommelse, bliver hun mere og mere opsat på at finde ud af, hvad som hændte op til den uheldsvangre aften. Hun kontakter den politimand, som i sin tid blev sat til at opklare ulykken, og opdager, at sandheden skal findes hos hendes egne bedsteforældre, den berygtede Idrissi-familie, som blandt andet ejer det område, campingpladsen ligger på. Samtidig er der én, der læser i Clotildes 27 år gamle dagbog, som skjuler en hemmelighed, der vil få alle brikker til at falde på plads.

Jeg er vild med den måde, Michel Bussi opbygger en historie som denne. Hans vekslen mellem den 15-årige Clotildes dagsbogstanker, foragt for de andre unge og stormfulde forelskelse i en ældre mand, til hendes nu voksne syn på de samme personer og områder er helt fantastisk. De smukke beskrivelser af Korsikas natur er fortryllende og en kæmpe kontrast til det mørke, der konstant ulmer i baggrunden. Jeg havde ikke regnet mysteriet ud, før Bussi selv løftede sløret for det og bandt en smuk rød sløjfe af bogens mange løse tråde.

Læs også vores anmeldelse af Det glemte barn af Michel Bussi.

Michel Bussi: Tiden er en morder, People’s Press, 522 sider, november 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.