// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Invandrer Kvindecentret Nørrebro: Send flere krydderier
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Invandrer Kvindecentret Nørrebro: Send flere krydderier

Skrevet af den 24. maj 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Denne spændende kogebog er lavet af Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro i København. De kvinder, som har bidraget med opskrifter, er fra Iran, Balkan, Somalia, Marokko, Pakistan og Mellemøsten, så der er gode ting at smage fra mange forskellige steder. Opskrifterne viser det bedste af landenes mad til både hverdag og fest.

Bogen er rigt illustreret med billeder til alle opskrifter og endda en illustreret liste over de mere eksotiske ingredienser, som danske ganer måske ikke er så bekendte med. Langt de fleste af opskrifterne er overkommelige i hverdagen, så bogen kan potentielt bruges rigtigt ofte, også af den travle familie, som gerne vil udvide middagsrepertoiret lidt.

Til at krydre opskrifterne med indeholder bogen også en lille historie om hver af de kvinder, der har bidraget med opskrifterne. De fortæller om hvordan de kom til Danmark, og om hvordan de selv og deres familier laver og nyder mad. Normalt er jeg ikke den store fan af den slags småhistorier i en kogebog, men her fungerer det faktisk godt og giver lidt ekstra til bogen som helhed.

Bogen er bestemt anbefalelsesværdig. Jeg har i hvert fald allerede øje på mange af opskrifterne, som jeg skal prøve indenfor den nærmeste fremtid!

Invandrer Kvindecentret Nørrebro, Send flere krydderier, 208 sider, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, Maj 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.