// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nadia Terranova: Farvel, genfærd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Nadia Terranova: Farvel, genfærd

Skrevet af den 5. januar 2020 – 06:03Ingen kommentarer

Farvel, genfærd er fortællingen om den 36 årige italienske Ida, der til daglig bor i Rom med sin ægtefælle. Hun tager tilbage til sin barndomsby Messina på Sicilien for at hjælpe sin mor med at tømme den lejlighed, hun er vokset op i.

Lejligheden byder på minder om en svunden tid, en tid hun ikke kun med glæde ser tilbage på. For 23 år siden, da Ida blot var en stor pige på 13 år, forsvandt hendes far en dag. Farens pludselige forsvinden satte sine spor i Ida og naturligvis også i hendes mor. Sammen tømmer de nu lejligheden, da den gennem længere tid har kaldt på renovering. Genstande, fotografier og mennesker sætter tanker i gang i Ida og hun må nu som voksen kvinde forholde sig til den måde hun har levet sit liv på siden faren forsvandt.

Romanen byder på afsnit med Idas mareridtsagtige drømme. Både aktuelle drømme fra tiden i lejligheden, men også fra drømme fra dengang hendes far forsvandt. Disse afsnit fangede mig desværre ikke og jeg tog mig selv i at hastelæse dem. Anderledes optaget var jeg af de afsnit, der omhandler perioden hvor hun udvikler sig fra stor pige til kvinde. Det er dog desværre ikke helt nok til, at jeg rigtigt fandt romanen spændende.

Romanen er til den tålmodige læser, der ikke forventer action og højt tempo. Men som nyder det varme, sansemættede langsomme italienske tempo.

“Min største læseoplevelse i år,” står der på forsiden af romanen. Citatet er af den italienske forfatter Domenico Starnone og det undrer mig ikke, at han er begejstret for romanen, for den er i samme genre og stil som hans egne romaner Bånd og Drilleri. Har du med fornøjelse læst dem, er Farvel, genfærd formentlig også noget for dig.

Nadia Terranova er født i 1978 i Messina. Hun debuterede i 2015 med romanen Gli Anni al Contrario, som hun modtog flere priser for.

Nadia Terranova, Farvel, genfærd, Forlaget Grif, På dansk ved Nina Gross, 211 sider, Oktober 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.