// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Margaret Peterson Haddix: Greystone – De fremmede
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Børnebog, Ungdomsroman

Margaret Peterson Haddix: Greystone – De fremmede

Skrevet af den 13. december 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Det her er simpelthen årets julegave til din 9-13-årige – eller måske til dig selv, hvis du er til spændende børnelitteratur med koder, der skal knækkes, børn der er blevet kidnappet, et parallelunivers og meget, meget mere. Jeg vil gå så vidt som at sige, at det er en børneudgave af Stranger Things-serien.

Greystone-børnene Chess, Emma, Finn på 12, 10 og 8 år og deres mor lever et lykkeligt liv, men så sker der noget, ingen af dem havde regnet med. Tre børn i Arizona med de samme navne, det samme udseende og præcis de samme fødselsdatoer som Greystone-børnene bliver kidnappet, og straks bliver hele Greystone-familiens lykkelige liv vendt på hovedet.

Inden Chess, Emma og Finn når at spørge ind til, hvem disse fremmede børn er, annoncerer deres mor pludselig, at hun skal på en uventet forretningsrejse og ikke ved, hvornår hun kommer tilbage. Børnene skal passes af Mrs. Morales, hvis datter Natalie var en af lipglosspigerne, der plejede at styre skolen. Det er bestemt ikke noget, børnene ønsker, men inden de får set sig om, sker der den ene mystiske hændelse efter den anden.

Greystone-børnenes mor har åbenbart efterladt sin telefon, hun ellers aldrig er foruden, og på den finder de en række spor, som fører dem til et hemmeligt rum i kælderen med en portal til et parallelunivers. Heldigvis er Emma et matematikgeni, for der skal løses komplekse gåder, som kun Greystone-børnene kan forstå – alt sammen for at redde deres mor og de fremmede børn fra en grusom skæbne i en verden, hvor alting er vendt på hovedet.

Jeg er allerede kæmpe fan af Margaret Peterson Haddix’ måde at skrive på. Plottet er fantastisk godt skruet sammen, og historien er så tempofyldt, at selv om bogen hører til en af de længere børnebøger, så er den stadig alt for kort. Jeg glæder mig som et lille barn til at læse den næste bog i serien højt for min 10-årige – for hvordan i alverden skal Greystone-børnene og Natalie få deres liv tilbage til det normale igen? Det er næsten ikke til at holde ud, at vi skal vente på det svar til næste bog i Greystone-serien udkommer på dansk.

Bogen egner sig som højtlæsning fra ca. 9 år og selvlæsning fra ca. 11 år.

Margaret Peterson Haddix: Greystone – De fremmede, Høst & Søn, 358 sider, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.