// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kathrine Assels: Veni Vidi Vicki
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Ungdomsroman

Kathrine Assels: Veni Vidi Vicki

Skrevet af den 15. oktober 2019 – 06:362 kommentarer

Veni Vidi Vicki er en fin, kort, letlæst ungdomsroman om at opdage, at selv de populære og perfekte piger har deres at slås med.

Mia er en ca. 14 årig pige, der ikke er decideret udenfor i skolen, men som heller ikke har en bedste veninde. Hun er lidt usikker på sig selv, betragter sig selv som sådan en, der ikke helt ved hvordan man er venner, samtidig med at hun higer efter at få en veninde. “Jeg er ikke god til sådan noget med veninder. Har aldrig haft en rigtig veninde. Egner mig ikke til alt dét der med at fortælle hemmeligheder og holde i hånd og gå på toilettet sammen.”

Hendes forældre er skilt og hun savner sin far, der for tiden arbejder i udlandet. Hun håber sådan, at de finder sammen igen, selvom hun godt ved, at det ikke er sandsynligt. Hendes mor er pinlig, blander sig i Mias liv og pisker noget af en stemning om, da Emilie Meng forsvinder. Det er i hvert fald sådan Mia oplever sin mor. I virkeligheden er Mias mor en sød mor, der går op i kunst og er interesseret i sin datters liv.

Vicki er den perfekte og populære pige i klassen. En morgen vågner hun op til en tre kilometer lang strækning, hvor en eller anden med mintgrønt kridt for hver tiende meter har skrevet hendes navn. Og nogle dage senere kommer Vicki ikke i skole. Mias og Vickis veje krydses naturligvis i bogen, og måske bliver begge piger klogere på dem selv og hinanden.

Veni Vidi Vicki er også en roman om at blive stor, når man samtidig savner dengang man kunne finde varmen og trygheden under mors dyne. En lille roman om at finde sig selv og ikke mindst finde ud af hvem man er, når man er sammen med andre.

Kathrine Assels (f.1972) har studeret film – og medievidenskab og er master i børne- og ungdomskultur. Hun har skrevet flere bøger til børn og voksne, mens denne er hende første ungdomsroman. Jeg har læst og anmeldt For Milena af samme forfatter. Et troværdigt og skræmmende portræt af to kvinder, der er ved at gå i opløsning.

Kathrine Assels, Veni Vidi Vicki, Oktober 2019, 104 sider, Forlaget Jensen og Dalgaard.

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.