// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kathrine Assels: For Milena
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Kathrine Assels: For Milena

Skrevet af den 21. februar 2015 – 07:38Én kommentar

Lea bor på Nørrebro. Hun døjer med en overdreven svedproduktion, der resulterer i sumplandskaber under armene og konstant skift af bluser. Siden Lea var barn, har hun ønsket som voksen at arbejde på kontor. Sidde på en kontorstol og have styr på tingene og orden i papirerne. Derfor har hun job i en bank. Man fornemmer at opvæksten med en mor på bistand, der stjal i butikkerne og generelt havde en pinlig opførsel har skabt behovet i Lea for orden og kontrol.

Naja bor i Værløse med sin mand og deres to drenge. Hun arbejder som scenograf på et teater og kæmper lidt med at få styr på det det næste teaterstykke. Egentlig vil hun gerne skilles, men hun ved at hun vil gå i opløsning af angt og bekymring for hvad der kan hænde hendes børn, de dage hun ikke har dem. Så indtil videre må hun acceptere sin ægtefælle nogle år endnu. Det vrimler konstant med katastrofetanker i hendes hoved, børn kan drukne i svømmehallen, børn kan blive kørt ned eller børn kan blive slået ihjel af deres far. Indimellem lover hun sig selv at være en helt almindelig mor, men det er svært med alle de farer der lurer.

Forfatteren er en god fortæller, der fint veksler mellem nutid og tilbageblik i præsentationen af de to hovedpersoner. Kun langsomt går det op for læseren, hvor dårligt de to kvinder har det. Forfatteren skildrer et skræmmende men troværdigt portræt af to kvinder, der er ved at gå i opløsning.

Der går uventet psykologisk thriller i den over de sidste kapitler i takt med at det rabler mere og mere for Lea. Det er spændende og intenst. Og så BANG så er bogen slut og man tænker GYS kan det gå så galt? Nysgerrig? Du må læse bogen – den rigtig god!

Kathrine Assels, For Milena, Lindhardt og Ringhof, 2013, 152 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.