// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sanne og Brian Wind-Hansen: H. C. Andersen-morderen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Sanne og Brian Wind-Hansen: H. C. Andersen-morderen

Skrevet af den 10. oktober 2019 – 07:29Ingen kommentarer

Så har en ny krimiserie set dagens lys. H.C. Andersen-morderen blev oprindeligt udgivet som en Mofibo Original, og den var så populær blandt Mofibos brugere, at den nu også er udkommet i papirform.

Kriminalassistent Tom Kross bliver nytårsmorgen ringet op af sin chef. En 10-årig pige er blevet fundet myrdet på bestialsk vis i en baggård i Odense, og hendes lig er blevet arrangeret, så det forestiller den lille pige med svovlstikkerne. Mordet ryster indbyggerne i Odense, og snart begynder pressen at spekulere i, om der kan være tale om en seriemorder på grund af forbrydelsens karakter.

Kross kontakter en pensioneret politimand med speciale i seriemordere, der fortæller Kross, at han er sikker på, at morderen vil slå til igen. Kross opsøger sammen med sin makker, Laura, derfor en ekspert i H.C. Andersens eventyr. De håber, at han kan gøre dem klogere på morderens hensigt med at bruge Andersens eventyr og måske forudsige, hvilket eventyr der vil blive brugt næste gang, så de har en mulighed for at forhindre næste mord. Eksperten virker underligt nervøs, og Kross spekulerer på, om han mon ved mere, end han fortæller.

Et andet sted i byen kæmper krisepsykologen Dina Beck en kamp mod sin angst, mens hun prøver at leve et så normalt liv som muligt med sin 8-årige søn. Ondskaben kommer dog lige lovlig tæt på, da hun uforvarende bliver blandet ind i efterforskningen af mordet.

Jeg var rigtig godt underholdt hele bogen igennem og havde ikke gennemskuet plottet. Sprogligt står fortællingen ikke helt skarpt, men hvad den mangler i sproglig finesse, opvejer den for i spænding. Kross & Beck er ikke som sådan et makkerpar i bogen, så jeg er spændt på at se, hvordan de mødes igen i næste bog.
H.C. Andersen-morderen er Sanne og Brian Wind-Hansens debut og er den første bog ud af tre i serien om Kross & Beck. Med slutningen af bogen er der lagt op til endnu et gys i næste bog.

Har du mod på mere krimi, der inddrager H.C. Andersen, kan du kaste dig over Rydahl og Kazinskis Mordet på en havfrue, som du kan læse vores anmeldelse af her.

Sanne og Brian Wind-Hansen, H.C. Andersen-morderen, 274 sider, People’s Press, oktober 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.