// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nathali & Bettina Liane: Kaldet fra Galathea
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Nathali & Bettina Liane: Kaldet fra Galathea

Skrevet af den 16. november 2019 – 06:00Ingen kommentarer

Alle Harry Potter-fans bør læse med her! Er du en af dem, der bare ikke kan få nok af fantasy og græd dig selv i søvn, da Rowling udgav sin sidste Harry Potter-bog, så fortvivl ej, for Nathali og Bettina Liane har med Kaldet fra Galathea, som er det første bind i Awen-serien, givet os en fantastisk rejse til et magisk univers fyldt med spænding, en masse magi og uhyggelige væsner.

Teenagetvillingerne Aia og Peter bor på Levenborg i Utheim sammen med deres mor, Iris, og deres søster, Sophy. Deres far er død, og da de er medlem af Kollgard-slægten, er de nødt til at indordne sig under deres magtfulde farfar, Eldridges, regler. En dag finder de en gammel rejsekuffert på deres værelse med to magiske billetter til et sted kaldet Galathea, og da de aldrig har været ønsket på Levenborg, beslutter tvillingerne sig for at flygte med Galathea som destination.

Efter en farefuld rejse vågner Aia og Peter op på det magiske skib Galathea i den magiske verden Igdrafell og står nu som aspiranter til et farligt hverv som vogtere af Galathea. Det er ikke uden konsekvenser, for tvillingerne skal give afkald på al kontakt med deres kære i fem år. Deres mor og søster, som de har efterladt alene uden beskyttelse i Eldridges vold.

En helt ny verden åbner sig for de to, mens de går i skole med andre jævnaldrene aspiranter og lærer om forskellige typer magi, hvilken votivgave, de har fået, og alt muligt andet forunderligt. Mange af de andre aspiranter bryder sig ikke om tvillingerne, og de forstår ikke, hvad det er, de gør galt. Det indtil Aia finder ud af, at det mørke, hun bærer i sig, stammer fra de grufulde Morkinskinna, som hersker i Utheim.

Kaldet fra Galathea er en god fantasybog med en perfekt balance af magi og uhygge. Den er meget detaljeret og kan være noget lang at komme igennem, hvis du ikke er vant til denne genre. Er du derimod vild med fantasy, vil du skøjte igennem bogen og glæde dig til den næste. Der er temmelig mange Harry Potter-lignende referencer, men det gør ikke noget. Persongalleriet er interessant, og så er det nemt at se Galathea for sig med alle de smukke beskrivelser, vi bliver fodret med.

Bettina Liane & Nathali Liane: Kaldet fra Galathea, Turbine, 557 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.