// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Haruki Murakami: Det mystiske bibliotek
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Noveller

Haruki Murakami: Det mystiske bibliotek

Skrevet af den 1. oktober 2019 – 07:05Ingen kommentarer

En dreng skal på biblioteket. Han afleverer et par bøger, og vil gerne låne nogle nye. Han er nemlig kommet til at tænke på, hvordan skatteopkrævning fungerede i Osmannerriget(!), og derfor bliver han sendt ned i værelse 107, hvor en mand hjælper ham med at finde bøgerne frem.

Desværre er bøgerne ikke til udlån, så drengen må følge manden ned til læsesalen, for at kunne læse dem. Men som altid hos Murakami, er der revner i adskillelsen mellem fantasi og virkelighed, drøm og vågenhed, og snart befinder drengen sig i fangenskab bag en labyrint, med en fåredreng og en stum pige som eneste allierede…

Det mystiske bibliotek er en lille novelle. Novellen er udgivet på flere sprog, og i hvert enkelt land er den udkommet med forskellige illustrationer. Her i den danske udgave er det Kamila Slocinska, der har illustreret, og det er såmænd fine tegninger, men alligevel er jeg ikke superbegejstret for denne lille novelle.

Jeg er ret stor fan af Murakami, men jeg må nok indrømme, at Det mystiske bibliotek ikke gav mig den sædvanlige Murakami-følelse. Det er som om novellen mangler charmen, og den indre Murakami-logik, og tilbage står kun det absurde og mærkelige.

Hvis du gerne vil læse Murakami, så har bogblogger tidligere givet fremragende anmeldelser til Mordet på kommandanten bind 1 og bind 2.

Haruki Murakami: Det mystiske bibliotek. Klim, 98 sider. Oversat af Mette Holm, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.