// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Linker: XX på Darknet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman, Young adult

Christian Linker: XX på Darknet

Skrevet af den 13. oktober 2019 – 06:04Ingen kommentarer

Jeg er ret imponeret over den litteratur, der findes til unge i dag. XX på Darknet er en YA-roman målrettet til alle de unge computernørder derude. Jeg har selv et par stykker boende, og denne historie ramte lige plet.

17-årige Zille elsker at nørde med computerprogrammer, og ved et tilfælde finder hun ud af, at hun har flair for at hacke sig ind på forskellige devices ved hjælp fra den hemmelige del af internettet – Darknet, som ligger endnu dybere begravet end ”the Deep Web”. Først er det en irriterende fyr fra klassen, Leo, som bliver offer for hendes evner – mest af alt fordi han provokerer hende til det. Darknet har alle de rigtige metoder til at hacke, og inden længe er Zille onlineven med den erfarne hacker Daemon.

Zilles bedste veninde, den virkelig kloge Yu-Mi, kan ikke forstå, hvorfor Zille bruger så meget tid på nettet, og da Zille pludselig får en masse gåder, hun skal løse for at få adgang til mere på Darknet, står Yu-Mi fuldkommen af. De to piger bliver uvenner, og Zille står helt alene over for en ny trussel på Darknet. Der er nogen, der bruger hende til at få fat på Daemon. Pludselig er hun ude, hvor hun ikke kan bunde. Skal hun ofre Daemon for selv at slippe ud af kniben?

XX på Darknet er en hurtigt læst ungdomsthriller med et velkomponeret plot. Den indeholder alt, hvad en YA-roman skal have; venskab, kærlighed, drama og så en masse nyt i form af interessen for computerhacking. Helt indtil den sidste side var læst, ventede jeg spændt på at finde ud af, om Zille blev den helt, bogen lægger op til, eller om hun fejlede stort. Derfor blev bogen også læst i en fart.

Der er ikke mange Young Adult hacker- og thrillerbøger derude, så der vil den uden tvivl finde en fortjent plads, og så kan det være, at vi kan få en masse drenge til at læse om den seje computerhacker Zille og det univers, hun bevæger sig ind i.

Christian Linker: XX på Darknet, Jensen & Dalgaard, 170 sider, september 2019