// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Skyt Persson: Sku´det være en anden gang
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Sarah Skyt Persson: Sku´det være en anden gang

Skrevet af den 29. august 2019 – 07:17Ingen kommentarer

Sku´det være en anden gang er forfatterens debutroman. Romanen er som det fremgår af pressebrevet “en satirisk samtidsroman om livet i provinsen for en 30-årig kvinde”. Det kan godt være, at det ikke bliver årets største skønlitterære oplevelse (men det er vel heller ikke målet med al læsning), til gengæld fik romanen mig til både at smile og grine og jeg var godt underholdt de par timer jeg tilbragte med bogens hovedperson Maria.

Maria er en 30-årig kvinde, der arbejder i Sydbank i Herning. Hun er barnløs single, havde troet at jobbet i banken blot var midlertidigt efter gymnasiet, men er blevet hængende. Hun har en affære med sin gifte chef, er samtidig på udkig efter andre mænd, men gør ikke for alvor noget ved at finde en mere holdbar romantisk løsning. Romanen forløber over en uge i december op til og hen over den årlige julefrokost med planlægning, julefrokost og tømmermænd. Forfatteren har selv en fortid som medarbejder i Sydbank i Herning fra hun var 15 år til 22 år, så måske er der trukket på oplevelser fra den tid.

En del af karakterne siger helt banale ting om hverdagen og livet. På den ene side er det ikke særligt interessant, på den anden side er det et ret godt billede på noget af det almindelige mennesker hver dag taler om. Et eksempel kunne være om den skinke, der blev købt i Kvickly “Man kunne virkelig smage, at grisen har haft en godt liv” eller om faren ved for meget salt “for meget salt er lige så farligt som rygning.” Det er selvfølgelig karikeret og til tider skåret groft i pap, men det er overvejende morsomt. Hvem kender ikke kollegaen, der entusiastisk og insisterende fortæller om børnebørn, strik eller madopskrifter? Der er i hvert fald noget genkendeligt over det.

Herning bliver skildret med et skævt smil på læben. Med lige dele drilleri og kærlighed. Byen i Jylland med de store armbevægelser. Store koncerter. Der tænkes stort, må man forstå. Men Herning lykkes jo også med en del. Så fair nok.

Sku´det være en anden gang er romanen til dig, der sætter pris på en hyggelig, letlæst roman, der ikke stiller de store krav til sin læser, men som alligevel underholder og skaber smil. Måske til læsere af Sophie Kinsella og Marian Keyes. Og måske til bankansatte, der er nysgerrige på, hvordan deres arbejdsplads kan skildres satirisk.

Sarah Skyt Persson, Sku´det være en anden gang, August 2019, Lindhardt og Ringhof, 200 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.