// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeff Kinney: Rowleys dagbog – En utrolig venlig ven
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jeff Kinney: Rowleys dagbog – En utrolig venlig ven

Skrevet af den 4. september 2019 – 06:04Ingen kommentarer

Der er mega godt nyt til alle Wimpy Kid fans!

Wimpy Kids bedste ven Rowley har nemlig skrevet sin første dagbog og ifølge min 10 årige medanmelder er det lige så sjov læsning som Wimpy Kids dagbøger er det.

Egentlig ville Rowley skrive en bog om sig selv, men Wimpy fik ham overtalt til hellere at skrive en biografi om Wimpy. Så faktisk er Rowleys dagbog en slags biografi om Wimpy. Forvirret? Det behøver du ikke at være! Det er letlæst og morsom læsning for store og små. Der er skøre og fjollede episoder og selv som voksen er det svært ikke at komme til at smile lidt af de søde, friske, skøre knægte. Bogen handler om de to venner, deres venskab og om alle de fiduser Wimpy kan og det er ikke så lidt.

Universet, layout og format er som vi kender det fra bøgerne om Wimpy Kid og derfor er det også let for læseren hurtigt at føle sig hjemme. Tegnestilen er lidt anderledes for at illustrere, at det nu er fra Rowleys perspektiv vi indtager verdenen. Det tror jeg nu ikke har nogen betydning som sådan for læseoplevelsen. Min 10 årige medanmelder kommenterede ikke på det.

Bogen er rigt illustreret, skrevet med en halv stor skrift på linjer (det er jo en dagbog) og med tegneserieagtige talebobler. Man stryger ret hurtigt gennem en del sider og bogen er oplagt til de unge læsere, der sætter pris på fis og ballade.

Den første bog om Wimpy Kid udkom i 2007 og har siden da ligget på bestsellerlister rundt om i verden. Bøgerne er oversat til mere end 50 sprog og flere af bøgerne er filmatiserede. Der er 13 bøger i Wimpy-Kid serien og min søn på 10 år har over de senere år slugt dem alle. Selv i perioder hvor det ikke har været læsning, der har stået øverst på hans liste over fede aktiviteter, har han med fnis og grin moret sig gennem læsningen. Og endda genlæst flere af bøgerne. De varmeste anbefalinger herfra!

Forfatteren er født i 1971 i USA. Han er udover at være børnebogsforfatter også spildesigner og tegneserietegner.

Læs også gerne vores anmeldelse af Wimpy Kid Old school, Wimpy Kid Nok er nok og Wimpy Kid Rodrick styrer.

Jeff Kinney, Rowleys dagbog – En utrolig venlig ven, August 2019, 240 sider, Oversat af Kim Langer.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.