// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Marianne Monteau: Satans yngel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Marianne Monteau: Satans yngel

Skrevet af den 13. oktober 2019 – 07:00Ingen kommentarer

Det er ikke ofte, at det sker, men jeg måtte tjekke, om jeg havde husket at lukke alle vinduer og låse hoveddøren den aften, jeg læste Satans yngel. M. Monteau tager læseren med på en jagt gennem flere generationer grundet en grufuld arv af vold og ondskab, og det er så skræmmende beskrevet, at hårene rejste sig på mine arme. Satans yngel er M. Monteaus anden selvstændige krimi, som har den 33-årige Lucy Kiehl i hovedrollen.

Lucy Kiehl er omsider ved at finde sig til rette i Aarhus, efter at hendes sidste efterforskning endte med at hendes værtsfamilie næsten blev dræbt. Hun har fundet sig en lejlighed og har en hemmelig affære med Lars Gedde også kaldt ’Gedden’, der stadig ikke har fundet ud af, om han skal gå fra sin kone. I København er der forsvundet en række personer fra hospitalsvæsnet, og Lucys gamle politichef får trukket i nogle tråde, så Lucy kan blive udlånt til afdelingen i København under det påskud, at hun skal hente en mand hjem fra Thailand.

Snart finder Lucy dog ud af, at hun slet ikke skal til Thailand, og at hendes gamle afdeling savner hendes ekspertise inden for lægevidenskab. Hun bliver kun lidt skuffet, men når som sædvanlig ikke at dvæle så meget over det, før hun bliver kastet ud i jagten på tre forsvundne medarbejdere fra Hillerød Hospital; den 65-årige sygeplejerske Karen Mozel, den 40-årige sygeplejer Frank Jønsson og den for nyligt forsvundne læge og mor til to Britt Holm. Lucy kan ikke få brikkerne til at passe sammen, for de tre personer har intet med hinanden at gøre – i hvert fald ikke åbenlyst. Samtidig vil Gedden have, at Lucy kommer tilbage til Aarhus, og Lucys rapkæftede kollega og gode veninde Joan har store problemer med sit husprojekt og sin forlovede. Det passer dem alle meget dårligt, at Lucy er København – og det er vist ikke grundet hendes faglige evner!

Det var med blandede følelser, at jeg gik i gang med denne anden bog i M. Monteaus krimiserie, da jeg ikke var så vild med hendes første bog i serien; Jeg er den skyldige. Men M. Monteau har leveret en velskrevet krimi med et virkelig spændende plot og så mange forskellige facetter, at jeg slet ikke kunne regne den ud – før det bevidst var det, der skulle ske. Jeg synes, den er skrevet i Jussi Adler-Olsen-stil, og der var da også et tidspunkt, hvor jeg tænkte, om vi også skulle have en afdeling Q i denne krimiserie – men det var blot en detalje blandt mange andre interessante vinkler, M. Monteau har fyldt sin krimi med.

Læs også anmeldelsen af Jeg er den skyldige.

M. Monteau: Satans yngel, Forlaget Grønningen 1, 439 sider, september 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.