// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gry Kappel Jensen: Roser & violer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Gry Kappel Jensen: Roser & violer

Skrevet af den 1. august 2019 – 06:51Ingen kommentarer

En dansk kostskole for unge med magiske evner – ringer der en klokke? Det er svært ikke at lede tankerne hen på Harry Potter-universet, når man går i gang med denne nye danske YA fantasybog. Forskellen er dog, at Gry Kappel Jensen har mixet magien med nordisk mytologi, og det gør det til en ny og spændende bog for alle fantasyelskere.

Kirstine, Kamille, Victoria og Malou har fået en invitation til en optagelsessamtale på den mystiske kostskole Rosenholm, som svarer til et gymnasium. De kommer alle fra vidt forskellige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de aldrig har hørt om skolen, før de bliver indkaldt til samtalen, og at de skal ankomme til optagelsesprøven uden deres forældre.

Efter en række mystiske prøver får pigerne at vide, om de er blevet optaget, og så skal de flytte permanent ind på skolen i tre år. De bliver fordelt på værelser i pigefløjen og får at vide, at de ikke må have kontakt til drengene. Derefter får de ved en ceremoni at vide, hvilken gren af magien de er stærkest indenfor – jord, vækst, blod eller død. Det er ikke alle pigerne, der er vant til at være væk hjemmefra, og bestemt ikke alle, der er vant til at bo så tæt sammen med nogen, de ikke kender. Især Malou er en hård nyser, der ikke er vant til at tage hensyn til andre end sig selv.

Inden længe sker der mystiske ting på skolen, og en af pigerne bliver hjemsøgt af en ung pige, som er blevet myrdet for mange år siden. De fire piger bliver nødt til at samarbejde for at løse mysteriet om, hvem der har myrdet hende, og det er ikke uden problemer. Pludselig er det ikke længere en leg, og snart er det en kamp mod tiden for at redde en af Rosenholms piger fra en ny tragedie.

Gry Kappel Jensen skriver utroligt medrivende, og hvis du kan se bort fra de mange sammenfald af karakterer, der er med Harry Potter-universet, vil du få dig noget af en historie. Jeg havde lidt svært ved at lægge det fra mig – men når det er sagt, var det også rart at få lidt mere magisk kostskole YA-litteratur, nu hvor Harry Potter er blevet voksen. Bogen har alt, hvad der kendetegner en god YA-roman. Venskaber, sammenhold, kærlighed og med personer, du kan forholde dig til. Jeg glæder mig meget til at læse næste bog i Rosenholm-trilogien.

Gry Kappel Jensen: Roser & violer, Turbine, 347 sider, maj 2019