// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Erland Loe: Dyrene i Afrika
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Satire

Erland Loe: Dyrene i Afrika

Skrevet af den 28. juli 2019 – 07:01Én kommentar

Kan man redde alverdens truede dyr ved at tage til Afrika og knalde løs med ’The Big Five’? Altså have sex med en løve, en bøffel, en leopard, et næsehorn og en elefant. Det tror en gruppe på fire mænd og en kvinde fuldt og fast på. De elsker dyr. Dyr fylder mere og mere i deres liv. Og at redde dyr er blevet deres fælles længsel og fælles mission.

For denne gruppe af mennesker skal det være slut med det kedelige, grå og rutineprægede liv i Norge. Der skal ruskes op, både i deres eget liv og i den måde, som vi mennesker behandler flora og fauna. For vi har bestemt ikke noget at være stolte af – vi fucker jo det hele op. Det skal en anderledes, meget anderledes, naturhappening gøre opmærksom på.

Den lille gruppe går grundigt til værks. Man forbereder sig, skaber teamspirit og lærer om de forskellige dyrearter og deres adfærd. Og man studerer livet på den afrikanske savanne og øver sig i at tænde seksuelt på store og farlige dyr. I første omgang er det en flot norsk tyr, der bedøves og bestiges.

På trods af de grundige forberedelser kan man naturligvis ikke bare lige tage til Afrika og gennemføre en så stor og farlig opgave, som den lille gruppe har sat sig for. Men heldigvis er der hjælp at hente fra ’Fauna Fuckers’. Det er et lille, progressivt og familiejet rejsebureau, der har specialiseret sig i at servicere turister, som ønsker at have seksuelt samkvem med dyr.

The Big Five er dog det farligste og mest vanskelige projekt, som bureauet har haft mellem hænderne, men de fem nordmænd fornemmer klart, at de er i gode hænder. Og at ingen af dyrene vil lide unødvendig overlast som følge af deres dagsordensættende projekt. Det bliver en grænseoverskridende oplevelse for de fem entusiaster. De meget anderledes seksuelle aktiviteter udløser energier og selverkendelser, som ingen af dem troede muligt. De slipper ikke helskindet gennem safarituren, men kommer hjem til Norge. Noget har de forandret sig, men det lykkes dem da at finde ind i nye rammer og få gode trygge liv.

’Dyrene i Afrika’ er selvfølgelig en allegori. På realplan har vi en detaljeret skildring af, hvordan en gruppe mennesker planlægger og gennemfører en umulig mission. De er bundet sammen af deres tro på projektet på samme måde som mennesker bindes sammen i bevægelser eller organisationer med religiøse, politiske, klimabevarende eller humanitære mål. Loe gør tykt grin med det selvbedrag, der finder sted i nogle af disse organisationer. For hvad handler det om? At realisere sig selv eller at forandre verden? For Loe er meget af vægten på selvrealisering, og så slår han skarpt ned på tendenser i vores kultur, der ikke spiller så godt sammen med de store mål om at gøre verden til et bedre sted. Det være sig individualisering, forlystelselssyge, selvbedrag, materialisme, politisk korrekthed og selvfølgelig de sociale mediers indtog i vores liv. Det er både morsomt og tankevækkende.

Erlend Loe: Dyrene i Afrika. Gyldendal, 315 sider. Oversat af Susanne Vebel

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.