// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth Strout: Alt er muligt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elizabeth Strout: Alt er muligt

Skrevet af den 23. september 2019 – 07:08Ingen kommentarer

Alt er muligt er en form for kollektiv roman, der kræver sin vågne læser. Der skal nemlig læses både på og mellem linjerne og du skal helst kunne huske bipersoner fra tidligere kapitler, da de dukker op i en mere fremtrædende rolle i senere kapitler.

Alt er muligt er en titel, der emmer af positive muligheder, attraktive valg og et frit Amerika. Men titlen peger også på, at alt muligt ondt kan være en mulighed. Og ondt gør det netop på flere af karaktererne i bogen.

Det er en bog om kærlighed, om konsekvenser ved krig og om fattigdom. Og ikke mindst om hvad kærlighed, krig og fattigdom gør ved mennesker og ved vores relationer til andre. Bogen er en reminder om, at vi ikke altid ved, hvad der rører sig i andre. At der kan være særlige grunde til deres adfærd og holdninger. Folk kan sagtens bære på hemmeligheder, der i mange år præger deres liv, tanker og handlemuligheder.

Af samme forfatter har vi også anmeldt Mit navn er Lucy Barton. Mit navn er Lucy Barton handler om forholdet mellem mor og datter, om at rejse væk og frigøre sig fra sin opvækst, om fattigdom og kulde og om manglende udsyn og dannelse. Romanen sætter tankerne i bevægelse, det er svært ikke at se tilbage på ens egen opvækst, når man læser bogen. Jeg var rigtig glad for bogen, og havde derfor ganske høje forventninger til Alt er muligt, som jeg dog ikke fik samme litterære oplevelse ud af.

Elizabeth Strout er en af USA´s mest anerkendte forfattere. Hun fik sit gennembrud med romanen Olive Kitteridge, som hun fik Pulitzerprisen for, og som siden er filmatiseret til en serie. Olive Kitteridge udkom på dansk i 2008.

Elizabeth Strout, Alt er muligt, Gyldendal, 293 sider, Juni 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.