// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Libby Page: Kate og Rosemary
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Libby Page: Kate og Rosemary

Skrevet af den 19. juni 2019 – 06:45Ingen kommentarer

Selvom London er en pulserende storby, som folk flytter til og fra, findes der små lokale fællesskaber med en historie, der går længere tilbage end sidste uges breaking news.

I bydelen Brixton truer kommunen med at nedlægge det lokale friluftsbad, for at bygge boliger i stedet for. Og da den unge journalist Kate, bliver sat til at dække historien, møder hun Rosemary på 86. Rosemarys livshistorie er tæt knyttet til den udendørs swimmingpool og snart bliver Kate også involveret i kampen for svømmebadets overlevelse.

Det sammenhold der opstår, når man kæmper for samme sag, får sat hverdagens udfordringer lidt i perspektiv. Kate der arbejder på den lokale avis og som aldrig rigtig er faldet til i London, bliver noget udfordret da hun skal dække historien, for Rosemary vil have, at hun skal komme og prøve at svømme sammen med hende, for rigtig at kende til stedets historie.

Langsomt spirer et smukt venskab op imellem, de to kvinder og vi inviteres til at høre om Rosemarys rørende liv. Den fælles kamp styrker det lokale sammenhold og puster liv i nye relationer og fortrænger den ensomhed, der sagtens kan følge med et liv i storbyen.

Det er en rigtig fin historie. Én af den slags historier om venskab, fællesskab og et lille drys kærlighed. Perfekt til ferielæsning.

”Kate og Rosemary” er Libby Page´s debutroman. Hun skrev om natten og arbejdede som journalist om dagen. Romanen er blevet en bestseller og er solgt til flere end 20 lande.

Libby Page, Kate og Rosemary, Gads Forlag, 320 sider, 2019, oversat af Nanna Lund

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.