// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Udstillet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Ungdomsroman

Nicole Boyle Rødtnes: Udstillet

Skrevet af den 11. juni 2019 – 07:02Ingen kommentarer

Jeg er ret pjattet med Nicole Boyle Rødtnes’ bøger til børn og unge, og Udstillet er bestemt ikke en undtagelse. Her tager hun fat på et yderst aktuelt emne; nemlig reality-tv og konsekvenserne heraf.

Ida og Oliver har begge været deltagere i realityprogrammet ’Grænseløs’, som gik ud på at presse sig selv ud i situationer, som man aldrig selv kunne forestille sig selv i. For eksempel sådan noget som at spise sæd, spyt og lort. Kravle ind i huller med slanger og få en tatovering lavet af en af de andre deltagere – på tid. Vinderen fik chancen for at vinde 250.000 kr.

Nu er de begge hjemme igen, men med hver deres oplevelse på både godt og ondt. Mens Oliver lever kendislivet og har en horde af piger rendende efter sig, bliver Ida råbt ad og hængt ud på Facebook af fremmede folk, hun aldrig har mødt. Hvad var det egentlig, der skete i Grænseløs? Og er det muligt at komme videre, efter at alle Danmarks unge har set én gøre ting på tv, som du for alt i verden gerne vil glemme?

Udstillet er aktuel, nærværende og henvender sig til unge i dag. Derudover har den også en ret fin kærlighedshistorie og en morale om, at selv om livet virker, som om det kun går dig imod, så skal det nok blive godt igen. Nicole Boyle Rødtnes tager også fat i de i mange tilfælde urimelige kontrakter, som realitydeltagere skriver under på, som gør, at de er stavnsbundet til at deltage i noget, de måske gerne vil undgå.

Det her er en bog, der rammer spot on i den tid, vi lever i lige nu. Min teenagedreng, som i øvrigt ikke er glad for at læse, slugte Udstillet på så kort tid, at jeg havde mistanke om, at han ikke havde læst den. Men han havde læst hver en side og havde faktisk ovenikøbet lyst til at tale om den.

Jeg kan kun anbefale dig at anskaffe denne bog til din teenager. For ud over at du helt sikkert vil ramme plet, hvad angår interesse, så sætter det også nogle tanker i gang om eksponering af sig selv på offentlige medier, og hvordan uheldige valg kan forfølge dig i fremtiden. Og hvem vil som forældre ikke gerne have fokus på det? Bogen er opdelt i korte overskuelige kapitler, vekslende mellem Olivers historie, Idas og uddrag fra Grænseløs’ urimelige kontrakt.

Nicole Boyle Rødtnes: Udstillet, Alvilda, 296 sider, maj 2019