// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Connelly: Mørkets ridder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Amerikansk, Krimi, Spænding

Michael Connelly: Mørkets ridder

Skrevet af den 30. maj 2019 – 06:17Ingen kommentarer

Endelig kom anden bog i Michael Connellys nye serie om kriminalassistent Renée Ballard, og her får vi samtidig fornøjelsen af hans nok mest velkendte karakter, den pensionerede kriminalassistent Harry Bosch. Det er godt tænkt af Connelly, for det fungerer rigtig godt.

Renée Ballard arbejder på natholdet – den såkaldte Midnatsforestilling – i LAPD. Da hun en nat kommer tilbage til stationen og finder en fremmed, der roder i gamle arkivskabe, er det hendes første møde med Harry Bosch. Hun tror ikke på hans historie om, hvad han leder i arkivskabene efter, så hun begynder at grave lidt i sagen.

Hun finder ud af, at Bosch arbejder på en ni år gammel uopklaret mordsag, hvor en ung kvinde, der var løbet hjemmefra, blev fundet brutalt myrdet og efterladt i en affaldscontainer i Hollywood. Da Ballard også opdager, at den unge kvindes mor bor hos Bosch, bliver hun nysgerrig og foreslår Bosch, at de samarbejder om at finde morderen.

Samtidig hjælper Bosch San Fernando-politiet med en anden uopklaret mordsag med forbindelser til organiseret kriminalitet. Han får et gammelt bandemedlem til at vidne, men det var måske en dårlig ide, for pludselig retter banden søgelyset mod Bosch og sætter en pris på hans hoved.

Mens Ballard forsøger at redde Bosch ud af bandens klør, støder hun lidt tilfældigt på nye oplysninger i sagen om den unge kvinde. Oplysninger, der måske kan vende hele opklaringsarbejdet på hovedet. Typisk for Ballard vælger hun at tage sagen i egen hånd, og så er det pludselig Bosch, der må redde hende.

Både Bosch og Ballard er virkelig gode politifolk, og historien bliver bestemt kun bedre af, at Connelly inddrager begge sine dygtige kriminalassistenter. De arbejder sammen om en gammel sag, samtidig med at de arbejder på hver deres sager ved siden af. Det giver et godt flow og lidt flere sidehistorier, der binder det hele godt sammen. Derudover er Connelly bare en virkelig god historiefortæller. Det er tydeligt, at han har gjort sit hjemmearbejde, hvad angår politiets arbejdsmetoder, og hovedpersonerne er troværdige og sympatiske. Man kan ikke undgå at holde med dem. Og som krimifan er der altså bare noget dragende ved en gammel snu ræv som Bosch, især i samarbejde med en ung kvindelig betjent med ben i næsen og hjertet på det rette sted. Jeg bliver dog som i anmeldelsen af den første bog i serien nødt til at komme med et lille suk om, at det ville være rart, hvis der blev brugt lidt flere ressourcer på korrekturlæsningen.

Læs også vores anmeldelse af den første bog i serien, Nathold.

Michael Connelly, Mørkets ridder, oversat af Line Beck Rasmussen, Forlaget Klim, 335 sider, april 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.