// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Connelly: Nathold
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Michael Connelly: Nathold

Skrevet af den 8. april 2018 – 07:15Én kommentar

De fleste kender nok Michael Connelly for hans serie om Harry Bosch. Hans nye krimi er imidlertid første bog i en ny serie om LAPD-kriminalbetjent Renée Ballard, og det er forfriskende med en kvindelig hovedperson fra Connellys side.

Renée Ballard er blevet forvist til natholdet, efter at hun uden held har klaget over sexchikane fra en mandlig overordnet. Her arbejder hun sammen med den mere erfarne og rolige Jenkins, hvis førsteprioritet er hans syge kone. Han er derfor ikke interesseret i at efterforske sager til bunds; han vil bare hjem, så snart deres vagt er slut. Derfor har Renée Ballard relativt frie hænder til at køre efterforskningerne, som hun vil.

Bogen følger to forskellige efterforskninger – Renées sag om et brutalt overfald på en transkønnet kvinde og hendes tidligere partners sag som en nedskydning af fem mennesker på en natklub i LA. Renée finder hurtigt frem til en hovedmistænkt i sin egen sag, hvilket tager en voldsom drejning for hende, mens drabene i natklubben er mere komplicerede at opklare. Hendes tidligere partner svigtede hende i sagen om sexchikane, så nu er spørgsmålet, om hun kan og vil hjælpe ham med opklaringen af hans sag.

Der er gang i handlingen fra start til slut, men jeg synes, at Renée ofte kommer lidt let til sine efterforskningsmæssige resultater. Hun rammer som regel plet i første forsøg, så det bliver lidt letkøbt. Der er dog et enkelt plottvist, som er med til at løfte læseoplevelsen. Derudover minder Renée en del om Harry Bosch, så på den front er der ikke så meget nyt under solen, selvom hovedpersonen nu er en kvinde. Vi får dog et fint indblik i Renées baggrund og opvækst og hendes motivation for at blive kriminalbetjent.

Jeg har altid nydt Michael Connellys bøger, som jeg indtil nu altid har læst på originalsproget, og det vil også blive tilfældet fremover, for oversættelsen af denne bog er desværre virkelig dårlig. Der er mange stavefejl, selvopfundne ord og vendinger samt udanske formuleringer. Flere steder virker det decideret, som om teksten er blevet kørt gennem Google Translate og derefter lemfældigt tilrettet. Korrekturen burde selvfølgelig også have fanget mange af disse ting, og det er synd, for det gør læseoplevelsen markant dårligere.

Når det så er sagt, er bogen bestemt en anbefalelsesværdig krimi, og jeg skal helt sikkert også læse den næste i serien – jeg har hørt, at Renée skal arbejde sammen med Harry i toeren.

Nathold, Michael Connelly, Forlaget Klim, 343 sider, marts 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.