// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tom Egeland: Codex
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Konspirationer, Krimi, Spænding

Tom Egeland: Codex

Skrevet af den 2. juni 2019 – 07:22Ingen kommentarer

Tom Egelands antihelt, den norske albino og professor i arkæologi Bjørn Beltø, er tilbage i en ny sag, hvor nogle af kristendommens mest hellige relikvier forsvinder sporløst. Men hvem har egentlig interesse i dem og hvorfor?

Beltø tager til en arkæologisk udgravning i Ostia Antica uden for Rom. Her skal han fungere som international observatør. Da han ankommer, finder han ud af, at det ikke er småting, holdet leder efter. Der er nemlig grund til at tro, at Jesu tornekrone og et oldgammelt kodeks befinder sig i den begravede basilika sammen med resterne af en af de første paver.

Da artefakterne til Beltøs store overraskelse faktisk bliver fundet under udgravningen, skrider Vatikanet straks til handling og forlanger dem udleveret. De to ledende arkæologer har dog ikke tænkt sig at give fundene fra sig så let, så de smugler dem til London. Bjørn Beltø tager med for at passe på skattene.

Men da de ankommer til London, går der ikke længe, før begge arkæologer findes dræbt, og både kodeks og tornekrone er forsvundet. Samtidig går det op for Bjørn, at der er mange stærke kræfter, som har stor interesse i de forsvundne relikvier – CIA, en saudisk sheik, et mystisk prælatur og Vatikanet er alle i hælene på Beltø i hans jagt på de uvurderlige skatte. Beltø bliver også kontaktet af kvinden Hannah, men hvor passer hun ind, og hvilken interesse har hun i at finde ud af, hvor meget Beltø ved? Han bliver snart forført af den smukke kvinde, men må også sande, at hun ikke fortæller ham hele sandheden.

Hvis du er til bøger af fx Dan Brown og Simon Toyne og kan lide at læse om konspirationsteorier, religion og mystiske gamle ordener, er Tom Egelands serie om Bjørn Beltø værd at tage fat på. Han kommer ikke helt op på siden af førnævnte forfattere, men jeg var godt underholdt hele bogen igennem. Til trods for dens 500 sider læste jeg bogen på et døgn. Bogens opbygning med korte kapitler og sideløbende historier driver handlingen frem i et uimodståeligt tempo. Bjørn Beltø er lidt af en antihelt. Den aldrende, kejtede professor er nem at holde af, men jeg syntes næsten, han blev for kejtet i denne bog. Det gjorde dog ikke læseoplevelsen dårligere, og jeg skal helt sikkert med på Beltøs næste eventyr.

Læs også vores anmeldelse af den foregående bog i serien, Lazaruseffekten.

Tom Egeland, Codex, oversat af Rasmus Klitgaard Hansen, Forlaget Turbine, 500 sider, marts 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.