// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tom Egeland: Lazaruseffekten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tom Egeland: Lazaruseffekten

Skrevet af den 9. juli 2018 – 07:16Én kommentar

Bjørn Beltø er norsk arkæolog. Han modtager en dag et opkald fra en amerikansk organisation, der beder ham påtage sig opgaven at finde De dødes bog. Beltø er først skeptisk, da han ikke er sikker på, om bogen rent faktisk eksisterer, eller om den blot er en myte. Han lader sig til sidst overtale, mest på grund af honoraret. Hvad han ikke har forudset, er det virvar af begivenheder og farer, opgaven vil kaste ham ud i.

Mange har søgt efter De dødes bog før Bjørn Beltø, men ingen har haft succes med at finde den. Beltøs søgen bringer ham til bl.a. Rom, Garmisch-Partenkirchen og USA, hvor han møder Annabelle. Hun har en autistisk datter, Winona, der tilsyneladende kan se ind i fremtiden.

Annabelle og Winona er på flugt fra Annabelles eksmand, Michael Wang, som hun mener står bag den organisation, som har bedt Beltø finde De dødes bog. Det går hurtigt op for dem, at de bliver forfulgt, og de flygter til Norge. Da den amerikanske sikkerhedstjeneste pludselig ankommer i helikopter til den øde norske skov, hvor Beltø, Annabelle og Winona opholder sig, og nærmest kidnapper Annabelle og Winona, forstår Beltø intet. Hvad vil den amerikanske sikkerhedstjeneste med de to? Han prøver derfor at kontakte organisationen, der gav ham opgaven, men det viser sig sværere end først antaget. Han rejser til USA og mødes med Annabelle, som er blevet løsladt, mens Winona er blevet overdraget til Michael Wang.

Michael Wang forsøger med sin organisation at finde svaret på gåden om, hvad der sker, når vi dør. Han mener, at De dødes bog indeholder svaret på dette spørgsmål. Hvad Beltø ikke kan regne ud, er, hvorfor han skal bruge Winona i sin forskning. Der er tydeligvis noget, som Annebelle ikke har fortalt.

Bjørn Beltø beslutter sig for at tage tilbage til Rom og kommer her i kontakt med nogle jødiske eksperter, som tilsyneladende har et stort kendskab til De dødes bog. De kan muligvis hjælpe Beltø videre i hans søgen efter sandheden. Det går dog hurtigt op for ham, at der er mange kræfter, der ikke ønsker, at han skal finde svarene, og pludselig er han jaget vildt.

Lazaruseffekten er syvende bog i serien om Bjørn Beltø. Hvis man er fan af Dan Brown, vil man også elske denne bog. Den er fuld af mysterier, gammel overtro, mystiske tegn og symboler og pludselige plot twists. Derudover er bogen virkelig godt researchet. Den indeholder bagerst en liste med forklaring af ord og begreber, så man har mulighed for at slå tingene op, efterhånden som de optræder i bogen. Man bliver ikke blot underholdt, men også meget klogere. Det er ren win-win.

Bogen er inddelt i små korte kapitaler, så den er nem og overskuelig at læse, selvom den er lang. Jeg slugte den på få dage, og der røg også en del nattesøvn på den konto, men bogen var bestemt det værd.

Tom Egeland, Lazaruseffekten, Forlaget Turbine, 576 sider, marts 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.