// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kevin Kwan: Rige menneskers hemmeligheder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Kevin Kwan: Rige menneskers hemmeligheder

Skrevet af den 17. maj 2019 – 10:37Ingen kommentarer

Så kom Crazy Rich Asians-triologiens sidste bind, og jeg må indrømme, at det er som at skulle på sukkerafvænning, nu hvor der ikke kommer flere. Hovedpinen trykker, og panikken er ved at sætte ind. Kevin Kwan har nemlig igen leveret en helt igennem syret og sjov læseoplevelse fyldt med endnu flere biler, smykker og så luksuriøse herskabsboliger, at det nærmest ikke er til at forestille sig. Udover al den materielle lir er der så mange intriger og familieproblemer, at man som læser bliver godt udfordret i at holde rede på alt det, der sker i krogene.

Hele familien Young, Shang og T’sien er på stikkerne i Rige menneskers problemer. Familiens overhoved Su Yi ligger for døden, og alle vil sikre sig en plads i testamentet. De strømmer til Tyersall Park i Singapore for at få en sidste audiens hos hende. De eneste, der ikke tænker på penge, er Nickolas Young og Astrid Leong Teo. Nick ønsker kun at slutte fred med sin bedstemor efter at være faldet i unåde hos hende fem år tidligere. Det er bare ikke så nemt, som det burde være, for der er en række mennesker, der bestemt ikke ønsker en genforening mellem Su Yi og hendes yndlingsbarnebarn.

Alt imens Nick har sine problemer at kæmpe med, er livet ikke just nemt for hans kusine og gode veninde Astrid. Hun ligger i skilsmisseforhandlinger med sin mand, Michael Teo, og hendes ungdomskæreste Charlie forsøger også at få en skilsmisse forhandlet igennem med sin kone, Isabel. Astrid og Charlie elsker hinanden og forsøger trods deres familiers skeptiske holdning til deres genforening at blive et par igen. Det bliver ikke den nemmeste opgave for parret.

Det er virkelig imponerende så højt et underholdningsniveau, Kevin Kwan har formået at holde hele Crazy Rich Asians-trilogien på. Trods sine over 1400 sider tilsammen er bøgerne så gennemarbejdede og med så mange konspiratoriske historier, at alle tre bøger er lige fantastiske. Bøgerne kan læses af alle uanset alder. Hvem har ikke brug for et hurtigt fix af morsomme excentriske rige menneskers problemer i en triviel hverdag? Du må endelig ikke gå glip af disse bøger.

Kevin Kwan er født og opvokset i Singapore og flyttede til USA med sin familie som 11-årig. Her blev han uddannet fra Houston University og Parsons School of Design og arbejdede en del år som kreativ konsulent for New Yorks elite, inden han i 2013 udgav sine Crazy Rich Asians-bøger. Trilogiens første bog Millionæren fra Singapore blev filmatiseret i 2018 med kæmpe succes, og bind 2 og 3 er også snart på vej til det store filmlærred. Jeg vil helt klart anbefale dig at læse bøgerne, inden du ser filmen, da der er så mange detaljer i bøgerne, du umuligt kan få med i en film.

Læs også anmeldelserne af de første to bøger i Crazy Rich Asians-triologien her: Millionæren fra Singapore og Den kinesiske forlovelse.

Kevin Kwan: Rige menneskers problemer, Hr. Ferdinand/Politikens Forlag, 476 sider, april 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.