// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Melander: Fjenden iblandt os
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jacob Melander: Fjenden iblandt os

Skrevet af den 11. marts 2019 – 06:18Ingen kommentarer

Det koger i ghettobebyggelsen Oksevænget på Bellahøj i København. Der er kriminalitet, etniske spændinger og oven i det også sociale problemer. Så det er et følsomt område, der allerede er på mediernes sendeflader.

Det sidste området har brug for er mere negativitet. Men det undgår stedet og beboerne ikke, for en morgen finder en af beboerne, Nina, et lig i en af affaldscontainerne. Det er den lille pige Laura, der er blevet slået ihjel. Netop den dag har Kristian Havholm, der er Dansk Folkepartis kulturborgmester, anmeldt sit besøg som et led i sin plan om at komme ind i landspolitik. Og det besøg skal ikke aflyses.

Politiet har derfor valgt at lægge en jernring omkring hele Oksevænget, så ingen kan komme ind og ingen kan komme ud mens borgmesteren og hans rådgiver er på besøg. For Kristian Havholm er kendt for sine meninger, og de hører ikke helt til i Oksevænget, så politiet frygter for voldsom ballade.

Nu er det endnu værre end det famøse borgmesterbesøg, fordi de samtidigt skal holde styr på en efterforskning af et mord, hvor de forskellige grupperinger kaster skylden på hinanden. Det bliver politiassistent Lars Winkler, som får opgaven med at efterforske mordet i det politisk ophedede miljø. Hvert kapitel er et tidsinterval på dagen, hvor vi som læser bliver klogere på, hvem der har været hvor i bebyggelsen, og hvad de har lavet. Der danner sig hurtigt et billede af, at nogen ved noget, som de holder hemmeligt, og at andre ønsker at kaste benzin på bålet med de mange hadske indstillinger.

Nina er socialrådgiver og arbejder på gadeplan i Oksevænget. Hendes opgave den dag var at vise Kristian Havholm rundt. En opgave som hun ikke havde lyst til, fordi hun ikke deler hans politiske holdninger. I baggrunden, men altid synlig, er hendes bror Jon, som til gengæld i den grad deler holdninger med borgmesteren. Der er også Veli, der bor sammen med sin mor og søster Cana. Han har været kærester med Nina, men der er sket noget for nogle måneder siden, som har stoppet deres forhold. Nina er veninde med hans unge mor, som hun stadig ser, ligesom hun er veninder med et par andre beboere i Oksevænget: Tove og Sigrid. Alle ved noget, har set noget og ved måske ikke, at de ligger inde med en brik.

Der er en ting, som hurtigt går op for Lars Winkler og det er, at hemmelighederne står i kø i det skjulte, og det er svært at afdække det. Men det bliver han nødt til, for mordet på Laura har startet en oprørsstemning, og der skal ikke meget til før hele Oksevænget er i krig med hinanden. Og så forsvinder endnu et barn.

Jakob Melander er altid garant for en god solid krimi, og han skuffer bestemt ikke med Fjenden iblandt os. Den er spændende og plottet er ikke til at regne ud. Handlingen er spændt ud på mindre end et døgn, hvilket giver plads til tempo. Han får beskrevet sine karakterer og miljøet autentisk og formår at holde spændingen til sidste sekund. Det er godt genmøde med hovedpersonen Lars Winkler, som stadig ikke har fået helt styr på sit privatliv.

Vi har tidligere anmeldt De døde og de ufødte samt De berusedes vej af Jacob Melander her på bloggen.

Jacob Melander, Fjenden iblandt os, Forlaget People’s Press, 380 sider, februar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.