// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jacob Melander: De døde og de ufødte
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Jacob Melander: De døde og de ufødte

Skrevet af den 27. august 2018 – 07:552 kommentarer

Politiassistenten Lars Winkler har hænderne fulde i sit private liv med en ekskone, som han venter barn med og Sanne som både er hans kollega og kæreste. Eller – måske er de ikke kærester længere, for hun er ikke vild med, at han er faldet i og nu venter barn. Hendes store ønske er nemlig også et barn. Det er noget rod, noget rigtigt rod.

På jobbet venter der ham opklaringen af et dobbeltmord på to mænd i en bil, hvor der mærkeligt nok ikke rigtigt er nogle vidner. Det er et umage par, der er blevet dræbt, den ene er fængselsbetjent, og Lars Winkler aner hurtigt, at der er meget mere i det end først antaget. Første mistanke rækker ind i fængslets kredse, hvor der går rygter om, at fængselsbetjenten har stjålet fra en af de indsatte – og da drabsvåbnet tidligere har befundet sig i rockermiljøet, så bliver det et naturligt sted at starte.

Et helt andet sted møder vi journalisten Louise, som er adopteret fra Vietnam, og som nu rejser til Vietnam for at søge efter sine rødder, nærmere bestemt sin mor. Det viser sig at være meget svært, for dem der ved noget, er ikke umiddelbart villige til at hjælpe hende. I eftersøgningen på sin mor kommer hun på sporet af, at nogle af de ting der sket under Vietnamkrigen, stadig har voldsomme følgevirkninger i form af misdannede børn. Følgevirkninger som nogen for enhver pris ønsker at skjule. Men Louise er ikke sådan at stoppe. Heller ikke selv om dødsfald følger i hendes kølvand.

I Danmark finder Lars Winkler og hans team frem til at mordene muligvis rækker helt op på folketingsniveau til politikeren Niels Meelhausen og en storentreprenør, som hedder Vagn Bryde – og tilbage i tiden til 80’erne. Trådene trækker også ud til Louise, som han derfor må finde for at lægge alle brikkerne i spillet.

Svarene findes i fortiden i det betændte miljø på Vesterbro, hvor et drab på en ung kvinde i 1980’erne stadig er uopklaret – men måske kan opklaringen af det give svar på mordene i nutiden?

Melander har begået en gedigen krimi, og jeg var rigtigt godt underholdt fra start til slut. Han har flere handlingstråde, som han formår at binde solidt sammen til et overraskende billede med sammenhænge, der ikke helt var, som man troede. Samtidigt med krimihistorien er den sideløbende historie med Lars Winkler og måske-kæresten Sanne, som giver et godt flow. De døde og de ufødte er det femte bind i serien om Lars Winkler og kan sagtens læses uafhængigt af de andre.

Jacob Melander, De døde og de ufødte, Forlaget People´s Press, 411 sider, marts 2018

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.