// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tove Ditlevsen: Om penge
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Noveller

Tove Ditlevsen: Om penge

Skrevet af den 22. december 2018 – 10:00Ingen kommentarer

Penge er ikke det første, jeg tænker på, når Tove Ditlevsens forfatterskab bliver nævnt. Men penge – og manglen på penge – havde en stor betydning i den unge Tove Ditlevsens liv, og hendes opvækst i arbejderklassen.

Gennem Tove Ditlevsens værker kommer læseren med på en erindringsrejse til hendes barndom. Fra essaysamlingen En Sibylles bekendelser hører vi om, hvordan hendes far spinkede og sparede for at have penge stående på sin bankbog, alt imens der aldrig var penge til noget i deres hjem.

Og fra erindringsbogen Det tidlige forår hører vi om Toves kostbare konfirmation, som på grund af penge endte i en stor konflikt mellem mor og datter.

Gyldendals nye miniserie Kolibri er den perfekte gave i alle henseende. For selvom bøgerne i serien er mindre end de fleste bøger, er de skrevet af store forfattere med noget på hjerte. Har du aldrig før læst Tove Ditlevsen, er dette en god lille smagsprøve.

Hver bog i Gyldendals nye serie Kolibri er en lille, komplet læseoplevelse med udvalgte fortællinger, uddrag og essays, og så koster den kun 49,95 kr. (vejl.)

Tove Ditlevsen: Om penge, Gyldendal, 64 sider, november 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.