// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alex Frank Larsen: De eventyrlige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Coffee Table-bog, Erindringer, Eventyr, Fortællinger

Alex Frank Larsen: De eventyrlige

Skrevet af den 27. februar 2019 – 06:29Ingen kommentarer

Den 13. december 2018 fyldte Eventyrernes Klub i Danmark 80 år. I den anledning udgav klubben den fantastisk flotte bog De eventyrlige, som samler generationers eventyrlige fortællinger fra den virkelige verden. Bogen indeholder bidrag fra mange af medlemmerne, hvor de beskriver deres rejser og ekspeditioner.

Det var den danske polarforsker Peter Freuchen, der stiftede klubben i 1938. Det var meningen, at den skulle fungere som fristed for danske globetrottere og frihedskæmpere og hjælpe medlemmerne med at bevare blikket på verden uden for Danmark.

Medlemmerne mødes om Det Runde Bord i Klubben hver tirsdag, hvor de fortæller historier fra de mange rejser, og der optages et enkelt nyt medlem eller to om året. Medlemmerne tæller både kendte danskere, som fx Ib Michael, Troels Kløvedal, Andreas Mogensen, Nikolaj Kirk og Mikkel Beha, men også helt almindelige, ukendte danskere, der så alligevel ikke er helt så almindelige endda. Det senest optagne medlem er Jakob Urth, der i 2018 besteg Mount Everest.

Bogen indledes med forskellige perspektiver på, hvad eventyr egentlig er. Det drøftes til stadighed i klubben, for hver har sin egen vinkel på eventyrets form.
Det er fantastisk spændende at læse med om alle de kendte og ukendte eventyr, medlemmerne har været på. Fra Peter Freuchens polarekspeditioner, Jakob Urths vandren mod verdens tag, Andreas Mogensens rejse ud i rummet og Troels Kløvedals jordomsejlinger til de hidtil mere ukendte historier om fx biolog Carl Træholts dans med sultne varaner og tidligere jægersoldat Erik B. Jørgensens oplevelser i Irak og Afghanistan.

Den meget store bog er lækkert indbundet, og illustrationer og billeder er rigelige, hvilket er med til blot at gøre den endnu mere eventyrlig.

Man kan ikke undgå at mærke det mod, den gejst og den eventyrlyst, som alle medlemmerne udviser i forbindelse med deres eventyr. Derfor kan denne bog også blive et dyrt bekendtskab, for du vil garanteret få lyst til straks at rejse ud og skabe dine egne eventyr.

Alex Frank Larsen, De eventyrlige, Turbine, 650 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.