// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » C. L. Taylor: Flugten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Femikrimi, Krimi

C. L. Taylor: Flugten

Skrevet af den 4. november 2018 – 07:43Én kommentar

Hvem kan du stole på, hvis den, du burde søge tryghed hos, tvivler på dig? Skal du handle ud fra din intuition, som er at flygte, eller skal du lade tvivlen komme ham til gode? C. L. Taylor har skrevet endnu en selvstændig psykologisk thriller, som du uden tvivl kommer til at sluge i ét hug.

Jo Blackmore lider af agorafobi og angst. Hun kan ikke være ude blandt andre i længere tid ad gangen, og blot ruten til og fra hendes to-årige datter Elises vuggestue er nærmest umulig for hende at køre. Da hun en dag bliver truet af kvinden Paula, som hun er blevet overtalt til at give et lift, går Jo i panik. Paula kender hendes mand Max og ved, hvad deres datter hedder. Da Jo rædselsslagen fortæller Max om episoden og vil kontakte politiet, affejer Max historien og forklarer den med, at hun har sådan en skrøbelig psyke. Hun kunne jo bare have smidt kvinden ud af bilen.

Som dagene går, sker der flere og flere mærkelige ting i Jos liv. Hun bliver mere og mere angst for, at der skal ske noget med Elise, så da politiet pludselig står uden for hendes dør for at ransage hjemmet for stoffer, er hun overbevist om, at Paula igen har været på spil. Hun må have været inde i deres hjem. Der er bare ingen, der tror på Jo, og inden længe har hun både de sociale myndigheder og Max imod sig. Jo frygter for sin datters sikkerhed og kan ikke se anden udvej end at flygte. Men hvor skal hun tage hen?

C. L. Taylors bøger er altid lette at læse og fordøje og fyldt med gode tvist. Flugten var ikke en undtagelse. Jeg synes, dynamikken i Jo og Max’ ægteskab var en interessant vinkel. Hvor meget modstand kan et parforhold tage, før der dannes en uoprettelig kile mellem ægtefællerne? De første to tredjedele af bogen havde et genialt plottvist, hvorimod den sidste del ikke var så uforudsigelig, som i hendes tidligere bøger. Plottet var lidt for åbenlyst. Når det er sagt, er Flugten en god og letlæst domestic noir bog, og jeg ser som altid frem til flere af slagsen fra C. L. Taylor.

Læs også anmeldelsen af Savnet.

C. L. Taylor: Flugten, Forlaget Jentas, 330 sider, august 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.