// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steve Cavanagh: Tilståelsen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Steve Cavanagh: Tilståelsen

Skrevet af den 21. august 2018 – 07:50Ingen kommentarer

Eddie Flynn har det med at rode sig ud i problemer. Eller rettere: Problemerne har det med at opsøge ham. Denne gang truer FBI med at tiltale Eddies ekskone for omfattende svindel, hvis ikke han hjælper dem med at sikre et vigtigt vidnes forklaring i den største svindelsag i historien.

Advokatfirmaet Harland & Sinton, hvor Eddies ekskone arbejder, har i flere år bedrevet et verdensomspændende svindelnummer. FBI vil gerne have partnerne dømt, men mangler det afgørende vidneudsagn.

En af advokatfirmaets vigtigste klienter, milliardæren David Child, bliver anholdt for mordet på sin kæreste. FBI kontakter Eddie Flynn. De presser ham til at forsøge at få David til at antage ham som advokat i mordsagen. De vil nemlig have Eddie til at få David til at tilstå mordet, så de kan lave en aftale med ham om nedsat straf, mod at han vidner mod Harland & Sinton. Hvis Eddie nægter eller fejler, vil FBI tiltale hans ekskone, som han prøver at finde sammen med igen, for bedrageri, så hun kommer til at sidde i fængsel resten af livet. Problemet er bare, at David nægter at tilstå, og Eddie tror på hans uskyld.

Jo mere Eddie graver i beviserne, jo mere overbevist bliver han om, at nogen har arrangeret mordet for at ødelægge David og hans firma. Det står også hurtigt klart, at FBI har flere kort på hånden, end de har vist Eddie. Anklagemyndigheden har også sin egen dagsorden, og tingene kompliceres yderligere af, at Harland & Sinton tilsyneladende ikke skyr nogen midler for at beskytte deres svindelnummer.
Jeg var meget begejstret for den første bog i serien, Advokaten, og var derfor spændt på, om Tilståelsen ville kunne leve op til mine meget høje forventninger. Det kunne den til fulde. Endnu engang har Steve Cavanagh skrevet en actionfyldt thriller i meget højt tempo med masser af plottwists. Det er umuligt at forudse, hvad der venter Eddie rundt om næste hjørne. Og umuligt at lægge bogen fra sig, når først man er gået i gang.

Jeg er også stadig fan af den lidt anderledes hovedperson (svindleren der blev advokat). Det er et friskt pust i forhold til “normen” i krimi-/thrillergenren, hvor hovedpersonen som regel er enten kriminalbetjent eller journalist. Eddies tidligere liv som svindler giver ham nogle andre strenge at spille på og kontakter at udnytte. Han er heller ikke bange for at gå over grænsen, hvis situationen kræver det. Alt i alt kan jeg varmt anbefale Tilståelsen, og jeg glæder mig meget til næste bog i serien.

Læs også anmeldelsen af den første bog i serien her.

Steve Cavanagh, Tilståelsen, Forlaget Jentas, 400 sider, oversat af Jørgen A. Leth, marts 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.