// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Belinda Bauer: Klarsyn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Belinda Bauer: Klarsyn

Skrevet af den 6. juli 2018 – 07:41Ingen kommentarer

En forsvunden dreng, en vicekommissær, der ikke kan glemme den sag, han ikke fik opklaret, og en mor, der er ved at blive sindssyg af sorg. Belinda Bauer spiller på alle tangenter i sin nye krimi Klarsyn.

Den fireårige Daniel forlader en morgen sit hjem, fordi hans far har glemt at lukke hoveddøren. Det eneste spor er fem små fodaftryk i cementen foran farens arbejde.

Der er nu gået fire måneder, og hans mor Anna er ved at blive mere og mere sindssyg. Hun gør febrilsk hjemmet rent for at forberede det til sønnens hjemkomst og renser hver dag sønnens fodspor i cementen. Hendes liv giver ikke længere mening, nu hvor han er væk, og som et sidste forsøg på at gøre noget, opsøger hun den clairvoyante Richard Latham, der hævder at kunne tale med de døde.

Vicekommissær John Marvel lever sit liv fra dag til dag. Han er ikke specielt sympatisk og vil egentlig helst bare passe sit job uden for meget bøvl. Da hans chef beder ham om at efterforske en sag om en forsvunden hund, eller rettere sagt chefens kones hund, skal Marvel beherske sig for ikke at gå amok. Men Marvel må udstå det for at få goodwill efter sidste års fadæse, hvor han i jagten på den forsvundne 12-årige pige Edie Evans inddrog clairvoyanten Richard Latham, og ledetråden endte som et flop. I jagten på den forsvundne hund, bliver han atter ført tilbage til Richard Latham, og pludselig er der nye spor i den ellers lukkede sag om Edie.

Klarsyn er en selvstændig historie, som er hurtigt læst. Jeg blev især fanget af beskrivelse af Anna, der i sin dybe sorg over at have mistet sin søn, opfører sig som en bindegal kvinde. Vicekommissær John Marvel var så usympatisk, at det tog mig nogen tid at acceptere, at han var bogens hovedrolle. Det endte alligevel med at være ham, der løftede historien. Belinda Bauer skriver, så man glemmer alt omkring sig i jagten på at finde den skyldige. En stor anbefaling herfra.

Vi har også anmeldt De smukke døde af samme forfatter.

Belinda Bauer: Klarsyn, Forlaget Jentas, 300 sider, marts 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.