// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charles Bukowski: Kærlighed & showbusiness
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Charles Bukowski: Kærlighed & showbusiness

Skrevet af den 15. juni 2018 – 06:51Ingen kommentarer

Det er med en vis ambivalens, jeg går ind til denne bog. Jeg har længe gerne villet læse noget af Charles Bukowski, men der har aldrig lige været lejlighed til det. På den anden side virker det spøjst at udgive en oversættelse af to noveller fra henholdsvis 1983 og 1984 på 48 officielle sider; det vil sige lidt færre sider i reelt læsestof. But here goes nothing …

Hvis man har set Californication med David Duchovny, så kender man også Charles Bukowski lidt. Hank Moody har mange ligheder med Charles Bukowski og hans værker, Bukowski omtales også i serien som en stor, samtidig forfatter.

Man kan godt fornemme ligheden i stilen mellem novellerne og serien. Novellerne er direkte og lumre, næsten minimalistiske, og så har de en twist i plotlinen, som får smilet eller løftede øjenbryn frem hos læseren. Bukowski beskriver den virkelighed, som man helst vil glemme. Han trækker fiaskoer og hemmeligheder væk fra gardinet og frem i lyset. Og det er ikke altid et kønt syn.

Novellerne viser nemlig også, at lykkelige slutninger ikke altid følger i kølvandet, som var det en Hollywoodproduktion.

Bogen er også et samarbejde mellem Bukowski og Robert Crumb. Crumb er lige som Bukowski glad for at provokere, mens han underholder. Illustrationerne er komiske og faktisk ganske rammende med en realisme, man kun kan anerkende. De sætter lidt kant på, men de bringer også smilet frem.

Jeg synes, det er en sjov og interessant lille oplevelse. Det er muligvis kun to noveller, men jeg nød læsningen. Bukowski er ærlig og direkte i sin skrivning, og Crumbs illustrationer passer perfekt til.

Charles Bukowski: Kærlighed & showbusiness, 2018, Forlaget Fahrenheit, 48 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.