// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ariana Reines: Cæur de lion
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte

Ariana Reines: Cæur de lion

Skrevet af den 27. maj 2018 – 06:23Ingen kommentarer

Ariana Reines selvudgav i 2007 denne digtsamling et par måneder efter hendes debut The Cow. Inden længe blev den en kultbog indenfor sin genre, og den fortjener sin plads. Det er en helt speciel og intim oplevelse at læse Cæur de lion.

Cæur de lion er en personlig og intens historie om begær og lyst. I en lang monolog bestående af korte linjer, hører vi om en kvindes længsel efter en mands kærlighed og sex. Hendes trang til igen at være centrum for hans begær. For at blive set. Og en kynisk beskrivelse af, hvordan det er nu, hvor en anden har taget hendes plads. Hvordan hun blandt andet piner sig selv ved at logge ind på hans g-mail for at læse de kærlighedsbeskeder, han nu får fra en anden.

Skulle der være i tvivl om hvorvidt, det er muligt at skrive aktuel og nutidig poesi om kærlighed, er Cæur de lion beviset på, at det kan lade sig gøre. Med et stramt greb om hjertet læste jeg ordene, som de flød fra Ariana Reines pen. Den forfinede rå tone i hendes lyst til sex, er uden sammenligning.

Jeg elsker måden, hvorpå hun klodset men artikuleret beskriver det grimme i de ting, hun gør. De korte linjer giver en naturlig pause i sætningen, samtidig med, at det giver teksten et naturligt flow. Ariana Reines er en ung amerikansk poet, dramatiker og performance kunstner. Hun er en stemme, der er kommet for at blive. Lyt til den!

Ariana Reines: Cæur de lion, Kronstork, 99 sider, oktober 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.