// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeff VanderMeer: Autoritet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Jeff VanderMeer: Autoritet

Skrevet af den 31. juli 2018 – 07:02Ingen kommentarer

Autoritet er anden bog i Southern Reach-trilogien, hvor første bog Udslettelse udkom på dansk i februar 2018 samtidig med filmen af samme navn.

John Rodriguez, også kaldet Control, er nyansat leder på forskningscenteret Southern Reach, som ligger lige uden for Område X. Han er ansat for at afdække, hvad der er sket internt i afdelingen, og for at pejle sig ind på, hvad den tidligere leder, som forsvandt i Område X, havde tænkt om stedet. Han har daglige interviews med biologen, som er vendt tilbage fra den seneste ekspedition. En kvinde, som han finder meget tiltrækkende og draget af.

Efterhånden som dagene går, bliver han mere og mere forvirret af stedet og de få folk, der stadig arbejder i Southern Reach. Han skal give daglige telefoniske rapporter af sin fremgang, uden han selv er klar over, hvad de vil opnå med disse. Hver opdagelse ændrer hans syn på opgaven, og langsomt begynder han at nære mistillid til alle dem, han burde arbejde sammen med. Er Område X menneskeskabt, eller er det opstået af sig selv? Det er stadig det store spørgsmål i denne Southern Reach-bog.

Hvor sidste bog ikke gav mig nogen form for konklusion, var Autoritet bedre til at give mig en fornemmelse af, hvad der var sket i Område X. Selvfølgelig er der stadig ukendte faktorer på spil, som virker forvirrende og surrealistiske at læse om, men overordnet set hang historien bedre sammen. Jeg synes dog, at den første del var svær at komme igennem, da den primært handlede om Controls forsøg på at forstå, hvad hans arbejdsopgave var.

Southern Reach-trilogiens sidste bog Accept bliver allerede udgivet i august 2018, så der er heldigvis ikke så længe til, at vi forhåbentlig finder ud af, hvad Område X er.

Jeff VanderMeer, Autoritet, Rosinante, 310 sider, maj 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.