// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thorstein Thomsen: MIN KEMOKVINDE – dagbogsdigte fra en pårørende
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte

Thorstein Thomsen: MIN KEMOKVINDE – dagbogsdigte fra en pårørende

Skrevet af den 29. april 2018 – 06:11Ingen kommentarer

Jeg læser sjældent digte, men denne samling af digte er skrevet af Thorstein Thomsen, som jeg med stor glæde har læst flere rigtig gode romaner af, så jeg valgte at give MIN KEMOKVINDE et skud. Og det er jeg glad for!

Digtene blev skrevet over en 19 ugers periode i sommeren og efteråret 2017, hvor Thorstein Thomsens hustru gennemgik en kemobehandling, som var en del af en efterbehandling ovenpå en brystkræftoperation. I samme periode mistede han både en af sine ungdomsvenner og sin mor. Jeg forestiller mig, at det har været en barsk periode. Men til trods for det, forbliver læsningen af digtene på det personlige og almene uden at blive for privat. Ligeledes er digtene utrolig fine og følsomme uden at blive sentimentale eller appellerende.

Digtene handler om kemo der kvalmer og om at være pårørende. Men det handler også om livet, og her spiller barnebarnet en stor rolle. Barnebarnet bringer lys, glæde og liv ind i kemoens trummerum og man fornemmer, at tiden med barnebarnet bliver parrets pause fra kemoens mørke. Og så handler digtene om kærlighed. Jeg håber, at kærligheden mellem min mand og jeg også varer ved i mange år endnu, som kærligheden mellem Thorstein Thomsen og hans hustru.

Digtene er lette at forstå og sproget flyder. Til tider danner sproget de fineste billeder ud af ganske få ord. Fx som her hvor hustruens kvalme er på vej væk og den pårørende / fortælleren skriver: ” Og jeg føler, jeg selv er kommet ud af den mand, der var et stykke træ, fanget i sin egen habit.”

Andre steder bærer digtene mere præg af dagbogsnotater end af digte, men overordnet set er MIN KEMOKVINDE en fin digtsamling, der kan læses af alle uanset om man kender en kræftpatient eller ej.

Vi har tidligere anmeldt følgende romaner af Thorstein Thomsen: Frøken Narvik og Bellmanns guitar.

Thorstein Thomsen, MIN KEMOKVINDE – dagbogsdigte fra en pårørende, Forlaget Grisens Hus, April 2018, 106 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.