// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Thorstein Thomsen: Frøken Narvik
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Thorstein Thomsen: Frøken Narvik

Skrevet af den 8. december 2015 – 07:59Ingen kommentarer

Frøken Narvik er en usædvanlig fin roman! Køb den i gave til din mor, din veninde eller til dig selv. Thorstein Thomsen er en meget dygtig forfatter, der både kan skrive, så man har lyst til at læse og hitte på personer, man meget gerne vil følge.

Frøken Narvik handler om kærlighed, krig og slægtskab. Den handler om det helt smukke og det helt grusomme. Den handler om at vi på den ene side selv træffer valg her i livet og på den anden side ufrivilligt formes og påvirkes af de personer vi omgås og de hændelser vi udsættes for.

Anne vokser op i det nordlige Norge i Narvik. Hun bor sammen med sin mor, og tidligt hjælper hun med at drive familiens pensionat. Handlingen tager sin start i 1921 og vi slipper først familien i 1978. Da 2. verdenskrig bryder ud møder Anne den dansk-tyske soldat Christian, som gør hende gravid. Han bliver dog sendt til Rusland som krigsfange og oplevelserne der sætter sine spor i den ellers så venlige og sympatiske unge mand. Anne og Christian savner hinanden, men årene går og livet går videre.

Fortælleren er alvidende og afslører bevidst af og til, hvad der kommer til at hænde i fremtiden og det gør sært nok bogen endnu mere spændende. For hvad sker der fra nu og frem til det fortælleren lige har fortalt?

Både Anne, Christian og flere af de andre karakterer bider sig fast i læseren. Bogen er fremragende og jeg var længe om at læse de sidste kapitler, alene fordi jeg ikke ville slippe bogen.

Samme forfatter har skrevet Bellmans guitar, som også er anmeldt her på siden.

Thorstein Thomsen, Frøken Narvik, Rosinante, oktober 2015, 368 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.