// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Katrine Birk: Tryk & Glad babymassage
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Selvhjælp

Katrine Birk: Tryk & Glad babymassage

Skrevet af den 12. april 2018 – 06:15Ingen kommentarer

Katrine Birk er den alternative verdens svar på netsundhedsplejersken Helen for de fleste småbørnsforældre. Jeg føler mig overbevist om, at langt de fleste småbørnsforældre kender til Katrine Birk, og at hun og hendes metoder er hjulpet godt på vej af den stigende tendens indenfor både alternative behandlingsmetoder til børn, alternativ kost til børn, alternativ opdragelse med videre. Bevægelsen mod komælk og konservativ børneopdragelse vinder stærkt frem, sammen med en ny slags baby-business: nemlig alternativ behandling.

Og hvis man skal tro brugerne (læs mødrene), så virker det. På Katrine Birks instagram profil er der stakkevis af beskeder fra lettede mødre, der takker Katrine for hendes hjælp.

Tryk & Glad babymassage er Katrine Birks fjerde bog i rækken om zoneterapi og akupressur, som kan modhjælpe en lang række klassiske babygener, som hård mave, tandpine og dårlig søvn. Og helt ærligt, jeg er med på den. Hvorfor ikke forsøge med milde, naturlige greb i stedet for fluks at rende til lægen og få smertestillende, penicillin osv. til de helt små. Hvorfor fylde de små kroppe med afføringsmiddel, hvis zoneterapi og massage kan få tarmene på geled? Det tilslutter jeg mig i høj grad.

Denne bog er hyggelig og kan givetvis fungere godt som opslagsværk eller inspiration, hvis man ønsker at prøve noget babymassage, men den fanger mig ikke på helt samme måde, som den oprindelige Tryk & Glad bog. Det handler en anelse for meget om energier, intuition og power, og det hele bliver meget “mættet” med “kæmpe kærligt velkommen” og “rigtig dejlig fornøjelse” og når hun taler om massageteknikker, herunder det at rulle lyder forklaringen sådan her; “rulle som ville du rulle en lækker havregrynskugle (med 85% økochokolade i – mums)” – apropos kost-øko-bevægelsen. Og så er der også lige bonushistorien til sidst om solen og vinden. Det kammer over.

Oh well. Katrine Birk udråber ikke sig selv som det 21. århundredes nye sandhedsvidne på sundhedsfronten – hun stiller ganske enkelt bare sin viden om alternativ behandling til rådighed for småbørnsforældre, der måtte have lyst til at prøve det af. Og hvem kan have noget imod en glad kvinde med kærlige budskaber?

Bogen kunne måske have brugt en bedre korrektur fra forlaget – på et tidspunkt er der blandt andet en henvisning til “side x”, og det efterlader et lidt ufærdigt indtryk.

Læs også anmeldelsen af Katrine Birks Tryk & Glad.

Katrine Birk, Tryk & Glad babymassage, Rosinante, marts 2018, 133 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.