// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Åsa Schwarz: De 7 nøgler
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Spænding

Åsa Schwarz: De 7 nøgler

Skrevet af den 15. januar 2018 – 16:03Ingen kommentarer

De 7 nøgler er den anden Åsa Scwartz bog jeg har læst og det er klart hendes bedste. Det er tydeligt at se, at hun med sin baggrund som IT-sikkerhedskonsulent er i sit rette element. Bogen er skrevet troværdigt og er en rigtig page-turner.

Rebekka er én af 7 personer i verden, der har en nøgle til internettet. Hvert kvartal mødes hun i Washington med de andre 6 nøglebærere, for at opdatere det system, der styrer trafikken på internettet. Hun lever i Stockholm med sin mand og børn, og skænker til hverdag ikke sin rolle specielt mange tanker. Det er kun indtil den nat, hvor hun vågner med en pistol presset mod panden og en trussel om, at hun skal udlevere sin nøgle.

Hun undgår med nød at næppe at blive skudt og miste sin nøgle, men inden længe går det op for hende, at de andre nøglebærere forsvinder én for én. Hvor mange er der tilbage, og kan hun nå at redde verden fra undergang? Hun har kun 7 dage, før systemet nulstiller, og nye nøgler bliver dannet.

Det er som omslaget siger, en nervepirrende hacker-thriller, du umuligt vil kunne lægge fra dig. Det interessante er, at nøglerne findes i virkeligheden, og at en af bærerne er svensk. Jeg ser frem til at læse flere Åsa Schwartz thrillere i samme stil.

Læs også anmeldelse af samme forfatters roman Lyst.

Åsa Schwarz: De 7 nøgler, Forlaget Hoi, 296 sider, august 2017