// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Linse Kessler & Michael Holbek: Linse – Jeg gør, hvad jeg vil
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer

Linse Kessler & Michael Holbek: Linse – Jeg gør, hvad jeg vil

Skrevet af den 27. november 2017 – 17:53Ingen kommentarer

Tidligere hashsmugler, knivstikker og stripklubejer samt nuværende hovedperson i et af landets mest populære tv-programmer og indehaver af Skandinaviens største bryster. Det er bare nogle af de titler, som man kan sætte på den farverige Linse Kessler fra Islands Brygge i København.

Alle der har set det populære TV3-program “Familien fra Bryggen” har ikke kunne undgå at holde af Linse, Gekko og Moppe (Gekko og Mopper er henholdsvis Linses datter og mor, red). I bogen her kommer vi et godt spadestik dybere ned i Kessler-familiens historie og ikke mindst Linse Kesslers historie.

Med et stort glimt i øjet og en hjertelig tone fortæller Linse Kessler om sit liv. Om at have en mor, der tilbragte det meste af sin tid på værtshus. Om selv som mor at tilbringe en stor del af sin tid i fængsel – og flygte fra fængslet for at se sin datter til jul. Uden at tænke over, at politiet nok havde regnet hende ud og derfor holdt datterens tilholdssted under opsyn. Om ikke at ville finde sig i noget og ikke være bange for at slå på tæven eller chikanere parkeringsvagter i en grad, som måske lige er en tand for meget. Lige på det punkt kan man godt miste sympatien med den ellers supersympatiske “brystbombe” og hundeaktivist, der både har arbejdet som grønthandler og stripper.

Bogen efterlader en med et langt mere nuanceret indtryk af Linse end mange nok har fra medierne. Vi kommer ind under huden på “bryggetøsen” med det iltre temperament og det bankende hjerte for hunden, junkier og vennerne på Islands Brygge. Så smid fordommene over bord og gå ombord i fortællingen om en pige, der har stukket en anden kvinde ned, smuglet mange hundrede kilo hash, siddet mere end seks år i fængsel. Men også om en pige, der gør og ved hvad hun vil. Som ikke lader sig slå ud af modgang og i dag er en feteret tv-stjerne, der samler store grupper af tilhørere, når hun eksempelvis optræder på Bogforum. Det havde hun nok ikke selv regnet med, da hun en december morgen i 1995 hang i et lagen foran vinduet ind til vagtstuen i Haderslev Arrest under sin vellykkede og spektakulære klassiske fængselsflugt med oversavede tremmer og lagner.

Journalisten Michael Holbek er medforfatter på bogen og har sandsynligvis været penneføren. Det er dog lykkedes at holde en tone, som om det er Linse selv der fortæller. Så det ikke bliver historien om Linse, men Linses egen historie. Og den er ganske underholdende, men også tankevækkende. Om at være sig selv, skabe sit eget liv og ikke lade sig kue.

Linse Kessler i samarbejde med Michael Holbek: Linse – Jeg gør, hvad jeg vil. Ekstra Bladets Forlag, 2014. 391 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.