// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Scott Kelby: Bogen om digital fotografering, bind 3
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Hobby

Scott Kelby: Bogen om digital fotografering, bind 3

Skrevet af den 27. januar 2010 – 14:00Ingen kommentarer

Så er tredje bind i Scott Kelby´s ’Bogen om digital fotografering’ kommet. Sloganet er stadig det samme – Lær fiduserne og tag billeder som profferne! – men nu begynder vi at nærme os profferne på en måde, som de tidligere bind ikke gjorde. Denne bog er god til den lidt mere erfarne fotograf, som ikke længere er i tvivl om kameraets indstillinger, og som har en basal forståelse for udnyttelse af lys, både naturligt men især kunstigt lys.

Her er et afsnit om indstilling og brug af ekstern flash, og et afsnit med fokus på, hvordan du bedst muligt opbygger og udnytter et hjemmeatelier. Forfatteren antager i begge afsnit, at du er villig til at bruge lidt penge på alt det sjove ekstraudstyr, uden at du dog nødvendigvis bliver flået. Her er som regel tips til både dyre og billige løsninger. Bogen inkluderer også et afsnit om brug af forskellige typer objektiver, som kan være nyttigt både før og efter anskaffelse af nye objektiver.

Desuden fortsættes serien ’Tag billeder som en prof’ fra tidligere bind (se anmeldelse af bind 2 her), hvor forfatteren giver tips og tricks til fotografi af forskellige motiver i forskellige settings. Bogen kan, ligesom de to andre bind i serien, bruges både til at ekspandere sin viden om fotografi og som drejebog til specifikke situationer, for der er rigtigt mange gode eksempler med gode sådan-gør-du forklaringer.

Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og er velillustreret, og følger fint den læringskurve, forfatteren startede med de to andre bind. Det er ikke nødvendigt at have læst de to andre bind for at kunne følge med i denne bog, slet ikke, men hvis du lige er startet med at fotografere, kan serien som helhed anbefales. Hvis du er kommet udover begynderstadiet, så er denne bog bestemt investeringen værd.

Scott Kelby, Bogen om digital fotografering, bind 3, Libris, 256 sider, December 2009.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.