// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Scott Kelby: Bogen om digital fotografering
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Hobby

Scott Kelby: Bogen om digital fotografering

Skrevet af den 23. november 2009 – 01:09Én kommentar

De fleste danskere er allerede på deres andet eller tredje digitalkamera. Og de sidste par år er en fin andel af de nye kameraer de såkaldte digitale spejlreflekskameraer, også kendt som DSLR. Men uanset om du har haft et filmbaseret spejlrefleks før eller først nu har kastet dig ud i de mange fotomuligheder, så er der noget for dig at lære.

Samtidig vil de fleste fotografer kunne fortælle dig, én ting er at kunne mestre kameraets teknik (tip: tag alle de billeder du orker) – noget andet er at kunne tage de gode billeder. Billeder der kan glæde og inspirere andre.

Det er dét udgangspunkt, Scott Kelby har taget i sine bøger om digital fotografering. Og “Digital fotografering, bind 2” er ikke anderledes, blot er omtalen af udstyr lidt mere avanceret (en ekstern flash er under alle omstændigheder din bedste inverstering).

I 9 nemme kapitler leverer Scott Kelby det ene værdifulde tip efter det andet. Under overskrifter som “Brug blitz som en prof”, “Byg et atelier fra bunden” og “Tag portrætter som en prof” tages læseren ved hånden og føres gennem de mange gode råd, uden at Kelby fortaber sig i tekniske termer.

“Digital fotografering, bind 2” kan derfor også i fremtiden bruges som en håndbog eller en tjekliste, når du står over for en fotoudfordring eller en fotoopgave, som du gerne vil have lidt inspiration til.

Om du også kan leve op til bogens motto om at “lære fiduserne og tag billeder som profferne!” er nok mere en personlig ting. Men med “Digital fotografering, bind 2” er du i det mindste godt på vej.

Scott Kelby, Bogen om digital fotografering, Bind 2, Libris, 222 sider, 2009.