// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Line Fjordside: Det jeg mister
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Line Fjordside: Det jeg mister

Skrevet af den 30. november 2017 – 16:42Ingen kommentarer

“Uendelig langsomt skynder de sig i akutmodtagelsen.” Romanens fortæller er en ung kvinde, hvis mor pludselig bliver syg og indlagt på sygehuset. “Det bliver min primære identitet at være pårørende.” I helt korte og præcise sætninger (jeg er vild med det!) forstår vi, hvordan den unge kvinde har det. Senere bliver moren udskrevet fra hospitalet, og kvinden besøger hende først på plejehjemmet og senere ved hendes gravsted.

Parallelt med tabet af moren indleder den unge kvinde et forhold til en gift mand. En gift mand med familiebil, der over lang tid tager tilløb til at blive skilt. I den lange ventetid fyldes den unge kvinde af smertefuld længsel, skælvende begær og (u)tålmodig kærlighed. Som læser tænker man, at hun spilder sit liv og skal opgive manden. Men som læser ved man også godt, at det er lettere sagt end gjort. Det leder tankerne hen på en anden glimrende debutroman, nemlig Nye rejsende af Tine Høeg, hvor hovedpersonen også indleder et spændende men håbløst forhold til en gift mand.

Romanens handling foregår i Aarhus, men kunne med sine almene temaer foregå hvor som helst. Tabet, frustrationerne, sorgen, lettelsen, skammen er den samme i alle byer. Og på samme tid kan alle følelserne opleves forskelligt fra menneske til menneske. Så alt er ens og alligevel forskelligt.

Oplevelsen, smerten og følelsen over tabet af moren fik mig til at tænke på Julie Baduras debutroman De dage med dig, som også er en roman om forelskelse, kærlighed, begær og om at miste sin mor alt for tidligt. Begge bøger kredser om hvor svært det er, når følelserne stritter i alle retninger på samme tid. Forelskelse, begær, afvisning, tab og sorg i en pærevælling er forståeligt nok ganske svært at håndtere.

Det jeg mister er en ret fin og kompakt lille roman, som man nemt kan leve sig ind i. En oplagt bog til dig, der sætter pris på at kunne læse en bog i et stræk. Det fortjener den. Der ligger en læseprøve på forlagets hjemmeside, som giver et godt indblik i stilen.

Line Fjordside, Det jeg mister, November 2017, 150 sider, Damgaard Forlag.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.