// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl: Mørkets søn 3 – Sikanias arvinger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl: Mørkets søn 3 – Sikanias arvinger

Skrevet af den 12. oktober 2017 – 07:39Ingen kommentarer

Vil man undgå spoilers, og har man ikke har læst bind 1 og 2 af Mørkets søn, kan man med fordel begynde med vores anmeldelser af dem.

Efter det store slag lykkes det endelig Destan at vække Celina tilbage til livet. Hun er rystet over, at Destan har brugt sort magi, og nu er de er alene bag fjendens linjer. Sammen må de kæmpe sig tilbage til Destans underjordiske hovedstad, mens de planlægger, hvordan Celina kan genforenes med sine forældre og genindtage sin plads på tronen i det overjordiske rige. Men intet går som planlagt, og Destan konfronteres endnu engang med sit folks ambitiøse skyggesider. Imens forsøger Celina at acceptere sin tilbagevenden og sin udkårnes mørke kultur.

Sikanias arvinger er sidste bind, og den holder stilen. Sproget er meget letlæseligt, og plottet overskueligt. Derfor kan hele serien sagtens læses ned til 11-12-årsalderen. Det er en klassisk Romeo og Julie-historie, der udspiller sig mellem mørkets og lysets folk. De bor henholdsvis under og på overfladen, og vi følger tronarvingerne til hver deres rige, der i de foregående bind har besluttet at forene deres folk og ægte hinanden. Her i tredje bind får læseren for alvor øjnene op for de to folks forskelle. Celinas overvældende godhed og uvilje mod Destans mere pragmatiske tilgang til tingene fylder meget, og får desværre Celina til at fremstå endnu mere naiv og irriterende end i de forrige bind. Tre gange kidnappes hun, men hun forstår stadig ikke, hvorfor hun skal lære selvforsvar, og finder det dybt utilstedeligt ligefrem at sparke en modstander i skridtet. Det gør hende ikke bare til en skændsel mod prinsesser alle vegne, det er også direkte utroværdigt.

Bedre synes jeg om den lumpne eksrådgiver Kastor, der tjente under Destans far, den tidligere konge af mørkets rige. Han lyver og manipulerer Destans mor, til at hjælpe med at vippe Destan af tronen. Det er vidunderligt nedrigt og moren, Theodora, er også en stærk karakter. Intelligent og stolt, men ikke uden hjerte. Hende ville jeg ønske, der var mere af. I det hele taget er det bikaraktererne, der løber med fokusset. Destans allierede består af en vaskekone, en barnepige, en soldat, der mangler et ben og en tyveknægt. Ikke lige hvad man forventer af en hersker, og han støttes endvidere af en sisle, en slags alf, der lever under jorden, hvis civilisation også er noget af det, der trækker bogen op.

Hovedplottet lider under de uinteressante hovedpersoner, og er desværre for løst bundet sammen. For meget lades uforklaret, og det hele er alt for forudsigeligt. Ideen er god, men ikke særlig veludført. Selv blev jeg meget draget af de fortryllende forsider, men jeg må indrømme at jeg blev temmelig skuffet.

Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl, Mørkets søn 3 – Sikanias arvinger, Ulven og Uglen, august 2017, 663 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.