// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl: Mørkets søn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy

Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl: Mørkets søn

Skrevet af den 20. august 2015 – 07:08Ingen kommentarer

Mørkets søn er første del af en fantasy trilogi, og er skrevet af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl. Det er deres debutroman. Det er også en af de første bøger fra det nystartede forlag Ulven og Uglen, der slår sig op på at udgive fantasy til voksne.

I Mørkets Søn befinder vi os i riget Sikania, der efter en gammel aftale er delt op mellem to folk. Det lyse folk bor på overfladen og hersker over solen. Det mørke folk bor i grotter under jorden. Forholdet mellem de to folk er mildest talt anstrengt og gennemsyret af gamle stridigheder og fordomme.

Vi møder i bogen de to modsætninger, Destan, tronarving til det mørke rige og en klassisk rod og Celina, ditto til det lyse rige, og lige så god som hun er smuk. Under normale omstændigheder ville de to aldrig mødes, men da en hungersnød truer riget under jorden, må hersker Tolvar lægge hovedet i blød for at finde en løsning. En løsning, der kræver, at Celina bortføres. Men selv da Destan, til sin fars store overraskelse, fuldfører missionen, er alt ikke fryd og gammen. For Tolvars plan kan ende med at koste dem alle livet. Og da han uventet dør, bliver Destan hersker over det mørke folk. Men har han overhovedet lyst? Og hvad med den smukke prinsesse Celina?

Mørkets søn er en fin debut for de to forfattere og en god start på en fantasy trilogi. Den kan til tider være lidt langtrukken, måske et udtryk for de to forfatteres grundighed. Og selvom Ulven og Uglens primære publikum er voksne, så kan denne bog læses af alle, der kan lide klassisk fantasy, uanset alder.

Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl, Mørkets søn, Forlaget Ulven og Uglen, 393 sider, Juli 2015

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.