// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alice Adams: Uovervindelig sommer
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Alice Adams: Uovervindelig sommer

Skrevet af den 13. maj 2017 – 07:03Ingen kommentarer

Eva, Benedict, Sylvie og Lucien går på universitetet sammen og vi møder dem, da universitetslivet er ved at være slut, og de alle fire skal videre i livet. Hvad gør de sig hver især af tanker om fremtiden og deres fælles liv?

Benedict, der i øvrigt er hemmeligt forelsket i Eva, fortsætter studielivet med en phd. Eva har fået en stilling indenfor finansverdenen. Og hun er i øvrigt lun på Lucien, der ingen umiddelbare planer har udover at erobre verden, og damer, med sin fandenivoldskhed. Sylvie, Luciens søster, er kunstner og nægter at gå efter andet end sit kunstneriske gennembrud.

Og hvordan går det dem så? Det er det, vi følger i romanen og hvor banalt det end kan lyde, er det en rigtig god bog. Om livet. Hverken mere eller mindre.

Det interessante er at følge de her mennesker fra deres ubekymrede og dejligt naive og sorgløse tro på livet og sig selv, henover starten af voksenlivet, hvor ikke alt nødvendigvis går som forventet, og frem til det sted i livet, hvor man er blevet det, man kalder voksen, kigger tilbage og gør status. Hvilken vej går jeg nu?

Karaktererne er troværdige og det er også interessant at være vidne til, hvordan dynamikken i gruppen skifter i takt med de bliver ældre. Hvem kender ikke historierne om de mest lovende i klassen, som ender i et middelmådigt liv og klassens tykke pige, der vender tilbage som veldrejet model til 10 års jubilæet?

Vi stiger og vi falder i tilværelsen og i virkeligheden er livet en lang række tilfældigheder og ofte bestemmes det næste skridt i livet af andre, direkte eller indirekte. Og dette skildres rigtig troværdigt og underholdende i denne roman.

Alice Adams, Uovervindelige sommer, Gads forlag, maj 2017, 311 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.