// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anthony Doerr: Noget om Grace
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Anthony Doerr: Noget om Grace

Skrevet af den 2. marts 2017 – 07:09Ingen kommentarer

David er en enspænder med en hemmelighed. Han lever et kedeligt liv som hydrolog på et vejrinstitut i Anchorage, Alaska. Men han drømmer. Og hans drømme har det med at blive til virkelighed.

Han drømmer om store og små ting, om trafikulykker og bittesmå hændelser. Da han drømmer at han møder en ung kvinde i et supermarked – så møder han hende, tager hende med til Ohio og får et barn med hende.

Men hvad sker der, når han drømmer, at han er skyld i sit eget barns død?

Det er druknedøden, der venter Davids barn drømmene, og da regnen og oversvømmelserne nærmer sig, tager han desperat flugten, væk fra vandet, væk fra datteren Grace af frygt for at forårsage hendes død i vandmasserne. Han ender i Caribien hvor han tilbringer 25 år. Også her truer hans drømme med at rive hans hverdag fra hinanden, og han må vende næsen hjemad – hjem for at undersøge om datteren Grace overlevede vandmasserne.

David må gå grueligt meget igennem, mens han forsøger at finde svar på, hvad der skete med hans lille familie, da vandet steg. Han forsøger at leve med sine drømme, med sine valg og med sin frygt for at skade de få mennesker, han elsker, men først og fremmest er han en mand, der prøver at finde hjem.

Det er et velfungerende, psykologisk drama, Doerr har skrevet. Den er skrevet 10 år før kæmpesuccesen Alt det lys vi ikke ser, men bliver først oversat til dansk nu. Noget om Grace er måske ikke helt på niveau med Alt det lys vi ikke ser (men det er også et mesterværk!), men det er bestemt en vedkommende og læsværdig roman som giver stof til eftertanke.

Anthony Doerr: Noget om Grace. Politikens forlag, 2016. Oversat af Rebecca Bailey, 448 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.