// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dürr, Horneman: Zenobia
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Dürr, Horneman: Zenobia

Skrevet af den 22. december 2016 – 07:19Én kommentar

Zenobia var en legendarisk krigerinde fra antikken. Hendes rige havde Palmyra i Syrien som hovedstad, og strakte sig på sit højeste fra Egypten til Tyrkiet. Hun er en syrisk nationalheltinde, og dermed også forbillede for den lille pige Amina – denne tegneseries lille tapre heltinde.

Hvis Zenobia kunne, kan du også, siger Aminas mor til hende – inden moren sammen med Aminas far forlader huset en dag for aldrig igen at vende hjem. Amina er alene, i nutidens Syrien, hvor ruiner og bomber er hverdag, og mæthed og tryghed ikke er.

Aminas onkel hjælper hende med at flygte, og hun ender på en af de overfyldte plimsollere, der forsøger at krydse Middelhavet i jagten på sikkerhed og fred. Det går ikke, som heller ikke den antikke Zenobias liv endte godt, og det er en rystende lille tegneserie, som Morten Dürr og Lars Horneman har begået.

Her er flere billeder end ord, og det er rigtig fint. Her er intetheden, det tomme rum – og det nøgne hav viser tydeligere end menneskeansigter flygtningens desperation. Tegner Lars Horneman kan noget med skygger, der sender melankoli og sorg ind over alle billedrammer.

Zenobia er ikke en tegneserie, man læser for sjov. Det er et hjerteskærende vidnesbyrd om den lille tragedie i den store krig.

Dürr, Horneman: Zenobia. 97 sider, 2016. Cobolt.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.