// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Pallisgaard: Langsom livsstil – kunsten at få ro på
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Livsstil

Karen Pallisgaard: Langsom livsstil – kunsten at få ro på

Skrevet af den 26. november 2016 – 07:03Ingen kommentarer

Allerede under prologen kunne jeg mærke, hvordan mine skuldre faldt lidt ned. Jeg havde virkelig lyst til at læse denne her bog. Og da jeg satte mig med den, følte jeg allerede, at jeg var i gang med at leve langsommere. Noget jeg virkelig gerne vil.

Og det ligger mig meget på sinde at starte med at sige, fuldstændig som forfatteren indleder med; der er ikke noget langhårs øko ekstremisme over det her. Det er helt op til dig selv, hvordan, hvor meget og hvorfor du vil sætte tempoet ned. Men bogen er virkelig god inspiration. Fra det helt banale til det mere omfattende.

Bogen forsøger at gøre op med accelerationssamfundet og vores hurtige tilgang til alt. For vi bliver syge af det. Og kvaliteten i vores liv forringes. Sådan er det i hvert fald for de fleste. Monotasking er det nye sort! (og her sidder man og skriver en anmeldelse, drikker en kop te, tjekker sin telefon og vugger sin datter på én gang…!)

Udover generelle betragtninger omkring samfundets udvikling og dets påvirkning af vores tidsforbrug, kommer bogen med tips til, hvordan du kan forsøge at leve lidt langsommere. Noget er nemt at gå til – fx at styre sin skærmtid. Noget der er meget oppe lige nu. Andet er lidt mere omfattende – fx smid armbåndsuret og naviger efter dit indre ur. Måske ikke helt så do-able, hvis man har arbejdstider og børn i skole mv.

Men ikke desto mindre er jeg meget inspireret og klar til at forsøge at leve lidt langsommere.

Det er desuden en lækker bog. Rar for øjet og anvendelig for sindet. Jeg tror, det bliver en af de bøger, der kommer ned fra reolen til genlæsning fra tid til anden. Det ville være godt for os alle.

Karen Pallisgaard, Langsom livsstil – kunsten at få ro på, Rosinante, november 2016, 259 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.