// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joël Dicker: Bogen om Baltimore-familien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Joël Dicker: Bogen om Baltimore-familien

Skrevet af den 12. november 2016 – 07:34Én kommentar

Det sker engang imellem, at man får en bog i hånden, som er så velskrevet og spændende, at omgivelserne forsvinder og man ender i sin egen lille læseklokke. En sjælden gang har man lyst til at starte forfra lige så snart den sidste side er vendt, for at få den samme følelse igen og for ikke at slippe karaktererne helt. Præcis sådan havde jeg det med Joël Dickers internationale gennembrud, romanen Sandheden om Harry Quebert sagen, og det er de samme skriveevner, der gør sig gældende i fortsættelsen Bogen om Baltimore-familien.

I Bogen om Baltimore-familien vender Joël Dicker tilbage til forfatteren Marcus Goldmans liv 8 år efter, at Sandheden om Harry Quebert-sagen fandt sted. Marcus prøver i sit forsøg på at skrive sin næste roman at finde svar på en række hemmeligheder og tragedier, der fandt sted for over 10 år siden, før hans forfatterskab begyndte.

Joël Dicker skriver bevægende og underholdende om Marcus’ middelklassefamilie fra New Jersey og hans tætte bånd til sine to fætre Hillel og Woody fra den velhavende del af familien i Baltimore. Sammen kaldte de tre sig for Goldman-banden og var lige så tætte som brødre. Den smukke og talentfulde nabopige Alexandra fortryller de tre drenge og sammen danner de en fantastisk firkløver med en stor fremtid i vente, indtil det hele langsomt falder fra hinanden og ender med den tragedie Marcus forsøger at få svar på.

Joël Dicker har endnu en gang formået at skrive en fantastisk historie med stor omsorg for sine karakterer og med en velskrevet dialog blandt hovedpersonerne. Hele bogen igennem er man som læser tryllebundet af de personer han skildrer og evner at gøre levende, som var de en del af ens egen familie.

Bogen om Baltimore-familien kan virkelig anbefales og hvis man stadig har den første Joël Dicker roman om Marcus Goldman til gode, er der ikke andet at sige end; Glæd dig!

Joël Dicker, Bogen om Baltimore-familien, Rosinante, Oktober 2016, 480 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.