// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael D’Antonio: Trump
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Politisk biografi

Michael D’Antonio: Trump

Skrevet af den 21. juli 2016 – 08:57Ingen kommentarer

Måske er han fra midten af januar næste år leder af den frie verden. Det har vist ikke forbigået særlig manges opmærksomhed, at milliardæren og ejendomsmatadoren Donald Trump er kandidat til at blive USA’s næste præsident. Men hvem er manden og hvordan har han tjent sine penge? Det får vi svar på i denne glimrende biografi skrevet af den amerikanske journalist Michael D’Antonio.

Bogen adskiller sig fra en anden Trump-biografi, som også netop er udkommet herhjemme, ved blandt andet at basere sig på interviews med hovedpersonen selv samt mange af hans familiemedlemmer og alle hans fem børn. Og det er en af bogens helt klare styrker. Her hører vi det fra hestens egen mund uden at det dog bliver mikrofonholderi. D’Antonio formår at balancere og levere et kritisk portræt, hvor vi blandt andet får oprullet nogle af Trumps mere beskidte forretningskneb og manøvre i 1970’erne og 1980’erne, da han under kyndig vejledning fra sin far opbyggede sit imperium. I første omgang primært gennem ejendomsudvikling, byggerier og kasinoer. Et enkelt flyselskab kom der dog også ind over. I de senere år har han fået opmærksomhed gennem blandt andet tv-optrædener og som manden bag Miss World-konkurrencerne.

Trump er nemlig ret pigeglad og D’Antonio går heller ikke af vejen for at beskrive Trumps ægteskabelige op- og nedture, hvor manden i dag kører på sin tredje kone. Desuden får vi den detaljerede fortælling om Trumps parallelløb, hvor han ved siden af sin kone i fuld offentlighed også havde en ung elsker.

Bogen beskriver en mand, som er glad for at anlægge sag mod alle, der er bare en lille smule kritisk overfor ham og hans forretninger. Antydninger af at han ikke er så rig, som han selv hævder, kan i helt særlig grad sende Trump op i det røde felt og resultere i sagsanlæg med krav om erstatning i milliardklassen. Når man selv mener, at man er milliardær, så er det ikke rart at blive udråbt til kun at være millionær.

Bogen beskæftiger sig meget lidt med Trumps aktuelle kandidatur og den igangværende valgkamp. Men det er der så mange andre der gør i tv og aviser. Så det er der ingen grund til at D’Antonio bruger bogstaver og sider på. Her får vi alt det der er gået forud. Og det er ikke så lidt.

Hvis ikke man bliver skræmt væk af forsidefotoet, så får man her en grundig indføring i fænomenet Donald Trump. Nøgternt og objektivt men stadig også kritisk fortalt.

Michael D’Antonio: Trump. Turbulenz, 2016. 394 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.