// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julie Lahme: ManiFest
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samfund

Julie Lahme: ManiFest

Skrevet af den 12. juli 2016 – 07:37Ingen kommentarer

I ManiFest laver Julia Lahme et opråb om, at kvinderne skal løfte sammen og ikke være så bange for at hjælpe hinanden. Hun er ærlig, uden omsvøb og ligefrem, når hun fortæller om tider, hvor hun skulle løfte andre og selv havde behov for at blive løftet.

Læseren får en billet til Julias fortælling om de hårde år i 20’erne, hvor den frygtelige dannelse skal ske, og de mere humane år i 30’erne, hvor livet bliver mere tåleligt for modne kvinder, der jonglerer job/karriere, barn/børn/eller ingen og hus/lejlighed/andet.

Forfatteren sætter fokus på ligestillingskamp, noget hun kæmper indædt for. ”De andre” kommer også i spil – de har ingen ansigter og er totalt værdiløse, men ifølge forfatteren findes de alligevel i tankerne hos de fleste kvinder og er umanerligt begrænsende. Læg dertil holdninger for og imod skilsmisser, hvordan de kan undgås samt opfordringer til børnepasning og en tur i baren. Og meget andet.

Velkommen til en bog, der lægger op til diskussion, for denne bog har du ikke set magen til før. Den går tæt på Julia Lahmes liv og dit eget. Du kan komme til at føle dig ramt på den måde, hvor du mærker en fællesskabsfølelse og genkender dine standpunkter. Men du kan også føle dig provokeret og trådt over tæerne med en spids stilethæl. ManiFest er en debatbog, uanset om du som læser kan lide indholdet eller ej. Den får dig til at tage stilling.

ManiFest, Julia Lahme, Gyldendal, 268 sider, udgivet 26. maj 2016

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.